Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Η ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ INTERLINGUA, ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


Ανοικτή επιστολή των καθηγητών ξένων γλωσσών της Interlingua
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Είναι γνωστό ότι σε πολλά ξενόγλωσσα φροντιστήρια, όπου η εργοδοσία έχει συστήσει με συγγενικά της πρόσωπα ψευδοσωματείο-σφραγίδα δήθεν εργαζομένων, επικρατούν συνθήκες εργασιακής εξαθλίωσης, η μη πληρωμή αργιών και επιδομάτων, η ανασφάλιστη εργασία, οι ελεύθερες απολύσεις, η τρομοκρατία και η καταστρατήγηση της όποιας εναπομείνασας εργατικής νομοθεσίας.
Eμείς, οι έξι καθηγητές ξένων γλωσσών της Interlingua αναπτύσσοντας σειρά πολύμορφων αγωνιστικών δράσεων, δώσαμε μάχη αξιοπρέπειας, αλληλεγγύης και ενότητας, με αποτέλεσμα να πετύχουμε μεγάλη νίκη. Έχοντας από την πρώτη στιγμή στο πλάι μας την αμέριστη συμπαράσταση των συναδέλφων της Ενωτικής Πρωτοβουλίας (ΕΝΠΡΩ) καθηγητών ξένων γλωσσών του Συλλόγου Εργαζομένων της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης ν. Αττικής-«Βύρωνας», την αλληλεγγύη του Συλλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης (ΣΕΦΚ), την στήριξη της πρωτοβουλίας ανέργων-ΣΩΒΑ και άλλων πολιτικών και συνδικαλιστικών συλλογικοτήτων, δεν φοβηθήκαμε ούτε για μια στιγμή.
Η νέα ιδιοκτησία του Ομίλου Interlingua ικανοποίησε πλήρως τα δίκαια εργασιακά μας αιτήματα που αφορούσαν την πολύμηνη απλήρωτη εργασία μας και την ασφαλιστική μας τακτοποίηση. Καταφέραμε, όμως, και αυτό που στις μέρες μας φαίνεται άπιαστο όνειρο, την επιστροφή στην εργασία μας, με τους ίδιους εργασιακούς όρους.
Ο συλλογικός αγώνας αποτελεί το καλύτερο όπλο κατά του φόβου, της εργοδοτικής τρομοκρατίας, της απάθειας και της μοιρολατρίας. Θα θέλαμε η νίκη μας να αποτελέσει παράδειγμα διεκδίκησης και αλληλεγγύης για όλους με στόχο να σπάσουμε τη λογική της απομόνωσης και του ατομικισμού που το σύστημα επιβάλλει για να περάσει εύκολα τους αντεργατικούς νόμους του.
Δηλώνουμε ότι θα διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη προστασία της εργασίας και του εκπαιδευτικού μας έργου μέσα από τακτικές συνελεύσεις στον χώρο δουλειάς μας και ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε αλληλέγγυοι με κάθε εργαζόμενο καθηγητή που αντιμετωπίζει προβλήματα στον εργασιακό του χώρο.
Αθήνα, 10/11/2011

Συναδελφικά,
Οι εργαζόμενοι της InterlinguaA.M., Γ. Π., Ε.Π., Κ.Μ., Π.Σ., S.V.

Δεν υπάρχουν σχόλια: