Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΠΕΚΟΠ: Εκδικητική απόλυση συναδέλφισας συνδικαλίστριας

Νοιώθουμε την ανάγκη εμείς οι καθαρίστριες  να απευθυνθούμε στους συμπολίτες μας. Άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, εργαζόμενοι, πιστεύουμε, πρέπει να γνωρίζετε τα προβλήματα τα δικά μας που ίσως σας βοηθήσουν να καταλάβετε τι κρύβετε πίσω από την σημερινή κατάσταση στο σύστημα Υγείας και όχι μόνο.

Ένα χρόνο η Διοίκηση του νοσοκομείου Γ. Γεννηματά  εξετάζει, ενημερώνετε και προσπαθεί να καταλάβει  ποιες είναι οι ευθύνες της τις οποίες αρνείται να αναλάβει για να εφαρμόσει τον νόμο και να πετάξει από το νοσοκομείο την εταιρεία ΦΑΣΜΑ Α.Ε., η οποία συνεχίζει ακόμα να καθαρίζει το νοσοκομείο ενώ πιάστηκε από την επιθεώρηση εργασίας για αδήλωτη εργασία.

Άλλο τόσο  κάνουν και τα αρμόδια υπουργεία να εξετάσουν, να ενημερωθούν και να καταλάβουν αν πρέπει να εφαρμόσουν τους νόμους τους οποίους αυτοί ψήφισαν.

Από τις εμπειρίες μας έχουμε βιώσει τον ρόλο τους. Ο ανεκδιήγητος  υπουργός εργασίας Λοβέρδος, ο πρώην συνδικαλιστής και σημερινός υπουργός εργασίας Κουτρουμάνης μαζί με τη διοίκηση του νοσοκομείου με τη στάση τους κάνουν ολοφάνερη την καταστροφική δράση τους.

Η πορεία για την σημερινή κατάσταση ήταν εξαρχής προδιαγεγραμμένη

 Συναδέλφισες -οι,
Δεν μπορεί να κλείνουμε τα μάτια μας στην πραγματικότητα. Τα ερωτήματα πρέπει να τεθούν και να απαντηθούν από εμάς τους ίδιους οι οποίοι γνωρίζουμε πολύ καλά τα παρακάτω γιατί.

Γιατί η Διοίκηση του νοσοκομείου ενώ έχει ενημερωθεί από το σωματείο και την επιθεώρηση δεν προχώρησε από τον 6-2010 να κηρύξει έκπτωτη την εταιρεία καθαρισμού ΦΑΣΜΑ Α.Ε.;

Γιατί οι αρμόδιοι υπουργοί Εργασίας και Υγείας δεν επέβαλαν στην Διοίκηση να εφαρμόσει τον Ν.3863 άρθρο 68;

Γιατί αφήνουν να συμμετέχει και σε άλλους διαγωνισμούς και να αναλαμβάνει και άλλα δημόσια έργα;

Γιατί τον αφήνουν να απολύει εργαζόμενους όπως την Παρασκευή Κυτιάνη η οποία δούλευε από το 2003 στο Γεννηματά και προσπαθούσε να προστατέψει τα δικαιώματα των συναδέλφων με την αρνητική της στάση απέναντι στις παράνομες απαιτήσεις της εταιρείας ΦΑΣΜΑ Α.Ε.;

Γιατί τότε βγαίνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα όλοι οι μεγαλόσχημοι της κυβέρνησης οι οποίοι δηλώνουν ότι πρέπει να πατάξουν την εισφοροδιαφυγή να μειώσουν το κόστος και να βάλουν τέλος στην μαύρη εργασία;

Η πορεία για την σημερινή κατάσταση ήταν εξαρχής προδιαγεγραμμένη.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ ΤΗ ΔΕΧΤΟΥΜΕ.

ΓΙ' ΑΥΤΟ:
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση ανάκληση των απολύσεων
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση εφαρμογή του 3863 και την παραμονή όλων των συναδέλφων που εργάζονται στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματά .

ΚΑΙ
Προειδοποιούμε ότι  δεν πρόκειται να σταματήσουμε μέχρι να ανακληθούν οι απολύσεις και θα προχωρήσουμε σε όλες τις ενέργειες  κατά παντός υπευθύνου για την μέχρι τώρα στάση που κράτησαν ενώ έχουν ενημερωθεί για τις παραβιάσεις τις εταιρείας ΦΑΣΜΑ Α.Ε.

Για το ιστορικό της υπόθεσης:

Στις 19-12-2011 η συναδέλφισα Παρασκευή Κυτιάνη απολύθηκε από την εταιρεία ΦΑΣΜΑ Α.Ε. ενώ εργαζόταν στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματά πάνω από τέσσερα χρόνια.

Η συγκεκριμένη εταιρεία είχε αρκετές φορές απειλήσει, την συναδέλφισα ότι θα την απολύσει γιατί δεν υπάκουε στις παράνομες απαιτήσεις της.

Η συναδέλφισα Παρασκευή εδώ και αρκετό καιρό είχε ενεργό συνδικαλιστική δράση μέσα στον εργασιακό της χώρο.

Προσπαθούσε με συνεχείς παρεμβάσεις  καταγγελίες και αναφορές προς την εταιρεία και προς τη διοίκηση του νοσοκομείου να προστατέψει τους συναδέλφους από άδικες και εκδικητικές απολύσεις που έκανε ανά διαστήματα η ΦΑΣΜΑ Α.Ε., προσπαθούσε να ανατρέψει το τρομοκρατικό κλίμα που επικρατούσε και κατήγγειλε πολλές φορές την εταιρεία για τις πλασματικές υπογραφές σε αποδείξεις πληρωμής με ποσά που ποτέ δεν πήραν τις οποίες η συγκεκριμένη εταιρεία τις αποσπούσε με την απειλή της απόλυσης.

Το τελευταίο διάστημα την ανάγκαζαν να υπογράψει το ετήσιο καθαριστικό των αποδοχών της για την δήλωση της εφορίας με ποσό που δεν είχε ποτέ πάρει και όταν αυτή αρνήθηκε άρχισαν να την εκβιάζουν ότι θα απολυθεί  και στις 19-12- 2011 την απόλυσαν.

Η συναδέλφισα κατήγγειλε για παράνομη απόλυση και για συνδικαλιστική δίωξη στην επιθεώρηση εργασίας και ορίστηκε συνάντηση στις 17-01-2012 στις 10 το πρωί.

Καταγγέλουμε και απαιτούμε:
Την άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφισας.
Καταγγέλουμε και απαιτούμε να πεταχτεί τώρα από το Γ. Γεννηματά η εταιρεία ΦΑΣΜΑ Α.Ε. όπως έπρεπε να έχουν προχωρήσει στην κήρυξη της έκπτωτη από τον Ιούνιο του 2011 αφού έχει υποτροπιάσει δύο φορές για αδήλωτη εργασία .

ΜΗΠΩΣ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ & ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: