Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Ποια η σχέση της Χρυσής Αυγής με το κράτος;

της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης

Μισθοδοτούμενος πράκτορας της ΚΥΠ ο Μιχαλολιάκος της ΧΑ;

Αν και οι θεωρίες για το Παρακράτος ποτέ δεν δικαιώθηκαν –τόσο τον Λαμπράκη, όσο και τον Τεμπονέρα το κράτος τους δολοφόνησε, στο πλαίσιο κυβερνητικών επιλογών κινητοποίησης ποικιλίας μηχανισμών για την καταστολή του κινήματος-, ανεξάρτητα αν δρουν στο προσκήνιο ή στο παρασκήνιο, αυτό δε σημαίνει ότι δεν ανανεώνονται.
Έτσι λοιπόν και σήμερα, οι θεωρίες του Παρακράτους και της διείσδυσης της Χρυσής Αυγής στα σώματα ασφαλείας επιχειρούν να συγκαλύψουν τις ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ κλπ, που 25 χρόνια τώρα διαπλέκονται με τους ΝΑΖΙ και τους αναγνωρίζουν σημαντικό ρόλο στην καθυπόταξη του κόσμου της εργασίας.

«Τα δημοκρατικά τόξα και οι θεωρίες των άκρων» συσκοτίζουν ότι τα Μνημόνια και η κρίση έδωσαν φτερά στη Χρυσή Αυγή, ότι οι Ναζί είναι απαραίτητοι για την επιβολή των νέων εκμεταλλευτικών όρων καπιταλιστικής ανάπτυξης, διεκδικώντας βεβαίως μερίδιο από την οικονομική και πολιτική υπεραξία που παράγεται.

Όμως τα πραγματικά άκρα καθορίζει η ταξική πάλη!


Η δολοφονία του Π.Φύσσα και ό,τι ακολούθησε δεν αποκάλυψε μόνο την εγκληματική ουσία της ναζιστικής συμμορίας. Κυρίως αποκάλυψε την συστηματική συνεργασία Ναζί-Σωμάτων Ασφαλείας, με τους ΔΙΑΣ συνοδούς των Ταγμάτων Εφόδου στις εξορμήσεις τους –στη δολοφονία του Π.Φύσσα η Αστυνομία ήταν εκεί, άφησε να εξελιχθεί η δολοφονία, καταδίωξε και συνέλαβε τους αντιφασίστες που δέχτηκαν επίθεση αλλά όχι τους εγκληματίες ΝΑΖΙ. Το «όχι και μαχαίρι» της αστυνομικού είναι ομολογία ανοχής, συγκάλυψης, συνεργασίας…



Συνεργασία που συνεχίστηκε και τις επόμενες μέρες όπου οι Πραιτοριανοί των ΜΑΤ μαζί με τα Τάγματα Εφόδου της Νίκαιας στέλνουν δεκάδες διαδηλωτές με σοβαρά τραύματα στα νοσοκομεία, προχωρώντας σε δεκάδες συλλήψεις.



Καθώς τα καθεστωτικά ΜΜΕ, στυλοβάτες του σύγχρονου Ολοκληρωτισμού, της Δουλοποίησής μας και της προβολής-ωραιοποίησης της Χρυσής Αυγής, κάτω από την πίεση του λαικού παράγοντα μπαίνουν στο παιχνίδι, «ξαφνικά» το σύστημα εξουσίας ανακαλύπτει όχι μόνο τη σύμπλευση των κατώτερων στελεχών των Ειδικών Δυνάμεων Στρατού και Αστυνομίας με τους ΝΑΖΙ, αλλά και ότι:



Α. Υπάρχει συγκεκριμένος μηχανισμός που κινητοποιεί και συντονίζει τους Χρυσαυγίτες-ΜΑΤ εναντίον των σημαντικών αγώνων των εργαζόμενων και της νεολαίας.



Β. Ανώτατο στέλεχος της ΕΥΠ, που τοποθετείται εκεί με υπόδειξη του Α.Σαμαρά, με εμπλοκή στην Απαγωγή των Πακιστανών, άρα συνεργαζόμενο με τις μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ/Βρετανίας, έχει αναλάβει την παρακολούθηση της Χρυσής Αυγής. Θα διωχθεί μόνο όταν αποκαλυφθεί από την Αριστερά η υπηρεσιακή του σχέση με την Χρυσή Αυγή, με πρόσχημα την συγγένειά του με στέλεχος των ΝΑΖΙ, επιχειρώντας ταυτόχρονα να συγκαλυφθεί ο ρόλος του πρωθυπουργού, αλλά πρωτίστως η σχέση ΕΥΠ-Χρυσής Αυγής. Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η ΕΥΠ εμφανίζεται να παρακολουθεί για καιρό την εγκληματική οργάνωση, να γνωρίζει τη φονική της δράση… Αναπάντητο το ερώτημα γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έλαβαν τα απαιτούμενα μέτρα για να σταματήσουν τους δολοφόνους!



Γ. Δράση που όμως συγκαλύπτει με την γνωστή κωλυσιεργία ο υπουργός ΠΡΟΠΟ, Ν.Δένδιας –αδιαφορεί για τις καταγγελίες σχετικά με τα ρατσιστικά εγκλήματα, κρατά στο ράφι τους 34 φακέλους κλπ, ενώ η αστική δικαιοσύνη ρίχνει στα μαλακά τους δολοφόνους Ναζί όταν παρουσιάζονται ενώπιόν της. Αθωώνει τον Κασιδιάρη, ενώ από το ρατσιστικό έγκλημα του περιπόλου των δολοφόνων της Χ.Α. στο Κουκάκι, απαλείφεται ο χαρακτηρισμός. Παράλληλα, σέρνει Αντιφασίστες στα δικαστήρια και διώκει αντιρατσιστές



Δ. Η ίδια η κυβέρνηση έχει μπλοκάρει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο-που κρύβει κινδύνους και για το κίνημα-, σε συνδυασμό με την κήρυξη πολέμου κατά των μεταναστών που «έχουν τη χώρα υπό κατοχή», σύμφωνα με τον Α.Σαμαρά. Οι ναζιστικής έμπνευσης επιχειρήσεις σκούπα (που εγκαινιάζονται τη δεκαετία του 90'), βρίσκουν τη συνέχειά τους στους Φράκτες του Έβρου, στην απάνθρωπη δράση του Λιμενικού, στα ολοκληρωτικής έμπνευσης Στρατόπεδα Συγκέντρωσης, στην επιβολή του «Νόμου και της Τάξης» των Καραμανλή-Σαμαρά-Παπαδήμου-Δένδια που εξάπτουν και «ανέχονται» πογκρόμ κατά των μεταναστών. Οι σοσιαλιστές Βενιζέλος-Λοβέρδος-Χρυσοχοϊδης-Παπουτσής έθρεψαν την Χρυσή Αυγή, ενσωμάτωσαν την πολιτική της, τη χρησιμοποίησαν κατά των μεταναστών και των κινημάτων. Μαζί τους ο Καραμανλής, ο Πολύδωρας, οι Καρατζαφέρης-Γεωργιάδης-Βορίδης που απαιτούσαν ναρκοθέτηση των συνόρων και σκληρά μέτρα για τον παραδειγματισμό των μεταναστών, που θα έφευγαν μεταφέροντας μήνυμα ακραίου κρατικού αυταρχισμού και τρομοκρατίας στους επόμενους που θα ονειρεύονταν να διαβούν τα ελληνικά σύνορα της Ευρώπης-Φρούριο. Ταυτόχρονα, το αντιρατσιστικό μένος του συστήματος εξουσίας που αποσκοπεί στο διχασμό της εργατικής τάξης, στον αποπροσανατολισμό και στην απαίτηση «εθνικής ενότητας» δε μπορεί να κρύψει το φόβο επανάληψης της κοινωνικής εξέγερσης του Δεκέμβρη 2003!



Ε. Η βιασύνη του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου να αποδείξει ότι δεν υπάρχει θέμα Χρυσής Αυγής στο Στρατό και οι θεωρίες περί Πραξικοπήματος, αποκρύπτουν το γεγονός ότι το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης του σύγχρονου Ολοκληρωτικού Καπιταλισμού έχει λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα αντιμετώπισης του εχθρού λαού, με ενεργοποίηση ακόμη και των Στρατιωτικών Δυνάμεων –σε εθνικό, ευρωπαικό και νατοικό επίπεδο-αλλά επίσης έχει συγκροτήσει κρατικά ελεγχόμενα σώματα εφέδρων –Λέσχες Εφέδρων, Νέα Τάγματα Εθνοφυλακής κλπ- που όχι μόνο σπέρνουν το μιλιταρισμό και τον εθνικισμό, αλλά και που ετοιμάζονται για την καταστολή ενδεχόμενων κοινωνικών εκρήξεων. Είναι στρατιωτικά τμήματα που βρίσκει χώρο η Χρυσή Αυγή, συμμαχεί και κυριαρχεί, φτάνοντας να απαιτήσει την συγκρότηση των ΕΣ-ΕΣ της νέας εποχής που θα αναλάβουν το κυνήγι των μεταναστών και την εσωτερική ασφάλεια σε όλη την επικράτεια, αποδεικνύοντας τη χρησιμότητά της για έναν επιπλέον λόγο σε εφοπλιστές, καναλάρχες, εργολάβους, τραπεζίτες. Αξίζει να θυμηθούμε ποιοι υπερασπίστηκαν τους ακροδεξιούς στην Σχολή Ευελπίδων, Ναυτοδικεία, στις σημερινές διώξεις: Ενώσεις Αποστράτων (ΑΚΙΣ), κόμματα Αποστράτων (Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας, πρώην ΑΓΕΣ και ΥΕΘΑ της κυβέρνησης Πικραμένου, Μητροπολίτες, καθηγητής της Σχολής Ευελπίδων. Αποκαλύπτοντας ότι είναι συγκοινωνούντα δοχεία.



ΣΤ. Ο Φασισμός επομένως, ανεξάρτητα από το πότε γίνεται επιλογή κυβερνητικής διαχείρισης είναι τμήμα του καπιταλισμού: ο ατομισμός, ο ανταγωνισμός, η λογική της επιτυχίας μόνο του ικανού και δυνατού, για άλλους Υπεράνθρωπου, ο ρατσισμός και ο εθνικισμός βρίσκει την ολόπλευρη έκφρασή του στο Ναζισμό και την αντίληψη των «Αρείων»!



Ο Σημίτης και η Μπακογιάννη με την ιμπεριαλιστική Ελλάδα-Ισχυρή Δύναμη στα Βαλκάνια που αναζητά Ζωτικό Χώρο. Ο Άνθιμος και ο Χριστόδουλος που οργάνωναν τα συλλαλητήρια κατά των "ΓυφτοΣκοπιανών", έστρωσαν το χαλί στο Ναζισμό! Ας μην κουράζεται η οπαδός του σημιτικού εκσυγχρονισμού και της ΟΝΕ καθηγήτρια Άννα Φραγκουδάκη και ο γραφικά εμμονικός Ανδρέας Πανταζόπουλος να αναζητούν τους λόγους ανόδου της Χρυσής Αυγής στις πλατείες των Αγανακτισμένων. Ας ψάξουν καλύτερα στους οικονομικούς πολέμους-εμπάργκο του Ανδρέα Παπανδρέου κατά της ΠΓΔΜ, στον επεκτατισμό του Α.Σαμαρά που ως ΥΠΕΞ χρηματοδοτούσε την ένοπλη εξέγερση της ελληνικής μειονότητας στην Νότια Αλβανία για να θέσει ζήτημα απόσχισης της Βορείας Ηπείου –θέμα που επανέφερε και ο Βορίδης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος σήμερα της ΝΔ στην εκπομπή "ΑΝΑΤΡΟΠΗ" του ανυποψίαστου Γ.Πρετεντέρη. Ας θυμηθούν τις συνομιλίες Μητσοτάκη-Μιλόσεβιτς για το διαμελισμό-μοιρασιά της ΠΓΔΜ. Αλλά και τα μεγαλοιδεατικά σχέδια περί Ενιαίου Αμυντικού Χώρου μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου, του τότε ΥΕΘΑ Γ.Αρσένη. Άραγε ο Νεο-Βυζαντινισμός του Φραγκούλη Φράγκου, πρώην ΑΓΕΣ και ΥΕΘΑ στην κυβέρνηση Πικραμένου (2012) πόσο απέχει από την "Κόκκινη Μηλιά" του Μιχαλολιάκου και του Κασιδιάρη...



Ας θυμηθούν τέλος την απολυτότητα της αστικής πολιτικής και τους Μονόδρομους των τακτικών και στρατηγικών επιλογών της άρχουσας τάξης. Προβαλόμενη ως «εθνική ανάγκη», η ενότητα σκέψης και δράσης κάθε αυταρχικού και ολοκληρωτικού μοντέλου αποκρύπτει σχέσεις κυριαρχίας, εξουσιαστικές και εκμεταλλευτικές σχέσεις. Αυτός είναι ο πυρήνας της αντίληψης και της πρακτικής αντιμετώπισης πλέον των «δύο άκρων» που πρεσβεύει η ακροδεξιά ΝΔ του Α.Σαμαρά, η οποία θεωρεί εξτρεμισμό που πρέπει άμεσα να παταχθεί κάθετι που διαφοροποιείται και αμφισβητεί την ταξική πολιτική, τα Μνημόνια, το ΕΥΡΩ, την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ. Βρίσκοντας την συνέχεια της στον Συντεχνιασμό των Ναζί, που στα εργαστάσια, στο λιμάνι, στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος επιχειρούν να διαλύσουν τα σωματεία, να εξαφανίσουν τα εργασιακά δικαιώματα, επιβάλλοντας το φασιστικό πατερναλισμό και το Νταβατζιλίκι στην εργατική τάξη. Κάτι όμως που αποτελεί νόμο του κράτους και της Ε.Ε., νόμιμη εταιρεία ενοικίασης εργαζομένων και ιδιωτικό ΟΑΕΔ! Έστω με σημαία του τη σβάστικα...



Ζ. Από μια εγκληματική ναζιστική συμμορία που με επικεφαλής ανώτερο αξιωματικό της Αστυνομίας έστησε το άβατο του Άγιου Παντελεήμονα. Όπως επισημαίνεται «η ίδια η λειτουργία του Τμήματος είναι τέτοια και όχι μόνο ενός πρώην αξιωματικού της Ασφάλειας. Είναι ένα Τμήμα που φτιάχτηκε με στόχο την καταστολή των μεταναστών, που στηρίζεται στο δόγμα «τσακίστε τους» και γι’ αυτό ανέπτυξε και τις αγαστές σχέσεις με τους νεοναζί της περιοχής, οι οποίοι το αισθάνονται σαν δεύτερο σπίτι τους. Άλλωστε, η δράση τους αναπτύσσεται κάτω από τα αδιάφορα μάτια ένστολων και ασφαλιτών του Τμήματος».



Με τον υπουργό ΠΡΟΠΟ Ν.Δένδια να «ανέχεται» το Γκέτο των Ναζί που διαφήμιζε ο «Μαύρος Τρύπας», να το ενισχύει, να το προστατεύει από τους Αντιφασίστες, τους οποίους έσυρε στα κολαστήρια της ΓΑΔΑ για να τους βασανίσουν τα αστυνομικά του όργανα, που ψηφίζουν Χρυσή Αυγή. Ο ίδιος επιτέθηκε εναντίον όσων κατάγγειλαν τους βασανισμούς, επέβαλε Λογοκρισία στην ΕΡΤ, απείλησε με μηνύσεις το Διεθνή Τύπο.



Όμως υπάρχει ένα γεγονός που ούτε η Χρυσή Αυγή, αλλά ούτε και οι κρατικοί μηχανισμοί και ο πρόσφατα αντιφασίστας αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Ευ.Βενιζέλος διαψεύδει:



Ο ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ, ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΗΤΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ-ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΕΥΠ!



Τους θυμίζουμε:



Έγγραφο απ’ τη σελίδα των Wikileaks, που δεν διαψεύστηκε ποτέ από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, τον εμφανίζει ως συνεργάτη, με χρυσό μισθό



«Χτυπούν» το σύστημα… συνεργαζόμενοι μαζί του, με υψηλό μισθό! Ένα έγγραφο που παρουσιάζουν τα Wikileaks, τον εμφανίζει πράκτορα της ΚΥΠ με τον κωδικό «ΑΣΤΥΑΝΑΞ». Στο παρελθόν ο ίδιος διατείνεται ότι καταδίκασε την «Αυριανή» ότι είναι πλαστό το έγγραφο, όχι όμως και πλαστή η πληροφορία ότι είναι πράκτορας! Ποιοί άλλοι χουντικοί εμφανίζονται ως πράκτορες



Τελικά ο αρχηγός των νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», Νίκος Μιχαλολιάκος, ήταν ή είναι πράκτορας της ΚΥΠ, της ελληνικής μυστικής υπηρεσίας, της ΕΥΠ όπως σήμερα ονομάζεται; Η υπόθεση και το ερώτημα δεν προκύπτουν σήμερα. Πολλά χρόνια πριν κυκλοφορούσε η φήμη, ακόμη και ανάμεσα στα στελέχη του ακροδεξιού χώρου, ότι ο «φύρερ» των χρυσαυγιτών ήταν απλά ένας συνεργάτης των μυστικών υπηρεσιών, που είχε «δώσει» συνεργάτες του για να «καθαρίσει» με ελαφρές καταδίκες από την εμπλοκή του σε υποθέσεις βομβιστικών επιθέσεων τη δεκαετία του 1970.



Το 1984 η «Αυριανή» δημοσίευσε ένα έγγραφο της ΚΥΠ, με ημερομηνία 29 Δεκεμβρίου 1981, σύμφωνα με το οποίο ο Μιχαλολιάκος και άλλοι γνωστοί του ναζιστικού ή ακροδεξιού χώρου, μισθοδοτούνταν, και μάλιστα με υψηλότατες αμοιβές, που έφταναν το 1.000% του μισθού του δημοσίου υπαλλήλου της εποχής, από την ΚΥΠ.

Ο Μιχαλολιάκος διατείνεται ότι μήνυσε την «Αυριανή» και την καταδίκασε, υποστηρίζοντας ότι το έγγραφο είναι πλαστό, επειδή δεν έφερε υπογραφή του αξιωματικού το όνομα του οποίου αναφέρεται να υπογράφει. Κι έτσι πάντως να είναι, η δικαστική απόφαση, την οποία επικαλείται ο Μιχαλολιάκος αλλά δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας, δεν θεωρούσε πλαστή την πληροφορία για την έμμισθη σχέση του με την ΚΥΠ, παρά μόνο το έγγραφο, λόγω της έλλειψης της υπογραφής. Δεν υπήρξε δηλαδή έρευνα για να αποδειχτεί ότι ο Μιχαλολιάκος δεν ήταν ΚΥΠατζής, ούτε ο ίδιος το υποστήριξε ποτέ.



Η υπόθεση όμως έχει και συνέχεια. Στην ιστοσελίδα των Wikileaks, που είναι γνωστό ότι επί χρόνια κατάφερνε να «κλέβει» έγγραφα μυστικών υπηρεσιών από διάφορα κράτη έχοντας προκαλέσει πολλά προβλήματα σε κυβερνήσεις με τη διαρροή τους, υπάρχει το έγγραφο στο οποίο αναφέρεται η μισθοδοσία Μιχαλολιάκου! Μπορεί να το αναζητήσει κάποιος στη σελίδα «Greek KYP intelligence payroll including politicians, 1981», με το link: http://wikileaks.org/wiki/Greek_KYP_intelligence_payroll_including_politicians,_1981



Δείτε το έγγραφο Παρά το γεγονός ότι η ανάρτηση αυτού του εγγράφου έγινε πριν 5 χρόνια, στις 13 Οκτωβρίου του 2008, ουδέποτε καταγγέλθηκε ως πλαστό! Ούτε από την ΕΥΠ, ούτε από τον ίδιο τον Μιχαλολιάκο, που υποτίθεται ότι έχει στα χέρια του σχετική δικαστική απόφαση.



Στο έγγραφο που παρουσιάζει η σελίδα των Wikileaks, εμφανίζεται η μισθοδοσία 10 έκτακτων συνεργατών – πρακτόρων της ΚΥΠ, το 1981. Οι μισθοί που εμφανίζονται να παίρνουν είναι «τρελοί» για τα δεδομένα της εποχής. Ο Μιχαλολιάκος, δίπλα στο όνομα του οποίου αναγράφεται το «Κωδικόν Χαρακτηριστικόν», δηλαδή η πρακτορική ονομασία του, «ΑΣΤΥΑΝΑΞ», εμφανίζεται να εισπράττει… 120.000 δραχμές, όταν εκείνη την εποχή ο μισθός του δημοσίου υπαλλήλου ήταν περίπου 12.000 δρχ!



Δεν είναι όμως μόνο ο Μιχαλολιάκος που παρουσιάζεται ως πράκτορας της ΚΥΠ, αν και υποτίθεται ότι «χτυπά το σύστημα» – τουλάχιστο έτσι εμφανίζονται η ΧΑ και ο «φύρερ» της…- και συνεργάζεται, εμμίσθως μάλιστα, μαζί του για να του δίνει πληροφορίες.



Στο ίδιο έγγραφο ο Κώστας Πλεύρης, γνωστός υμνητής των ναζιστών και της χούντας του Παπαδόπουλου, φέρεται να μισθοδοτείται, ως πράκτορας «Αναστάσιος», με 200.000 δραχμές. Είναι ο πατέρας του άλλοτε βουλευτή του ΛΑΟΣ, Αθανάσιου Πλεύρη, που πλέον είναι στέλεχος της ΝΔ και από χθες αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.). Επίσης ο τότε εκδότης της χουντικής «Ελεύθερης Ώρας», Γρηγόρης Μιχαλόπουλος, που έχει το πρακτορικό όνομα «Αννίβας» και μισθό 180.000 δραχμές, ο Πολύδωρος Δάκογλου, με μισθό 90.000 και κωδική ονομασία «36 Β 81» κ.α.



Προφανώς γνωρίζουμε ότι οι νεοναζιστές, οι χουντικοί και όλοι οι άλλοι του ακροδεξιού χώρου κάθε άλλο παρά «αντίπαλοι» του συστήματος είναι. Εδώ όμως φέρονται να είναι και έμμισθοι συνεργάτες του, χωρίς οι ίδιοι ποτέ να το διαψεύσουν ή να το διαψεύσει το ίδιο το… σύστημα. Ακόμη και αν ο Μιχαλολιάκος έκανε πριν από χρόνια τον ισχυρισμό για πλαστότητα του εγγράφου, δεν διέψευσε ότι ήταν ή είναι πράκτορας της ΚΥΠ…








Έργα και ημέρες του Νίκου Μιχαλολιάκου



Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ηγέτης της Χρυσής Αυγής, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Μαθητής ακόμη, σε ηλικία 16 ετών, το 1973, εντάχθηκε στο εθνικιστικό κόμμα της 4ης Αυγούστου.



Πρόκειται για το κόμμα που είχε ιδρύσει από το 1969 ο θεωρητικός του ελληνικού νεοφασισμού Κώστας Πλεύρης, στο οποίο δραστηριοποιείται και κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων, στο Μαθηματικό της Αθήνας.



Τον Ιούλιο του 1974 ο Νίκος Μιχαλολιάκος συλλαμβάνεται έξω από τη Βρετανική Πρεσβεία στο Κολωνάκι, στο πλαίσιο επεισοδίων για τη στάση της Μεγάλης Βρετανίας κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.



Είναι μόλις 17 ετών. Ένα χρόνο πριν είχε ενταχθεί στη νεοφασιστική οργάνωση «Κόμμα 4ης Αυγούστου».



Στις 16 Δεκεμβρίου 1976 ομάδα εξτρεμιστών επιτίθεται και λιντσάρει δημοσιογράφους, οι οποίοι κάλυπταν την κηδεία του απότακτου αστυνόμου και βασανιστή της Χούντας Ευάγγελου Μάλλιου, ο οποίος είχε δολοφονηθεί δύο μέρες νωρίτερα από τρομοκράτες.



Πέντε δημοσιογράφοι καταλήγουν στο νοσοκομείο. Ανάμεσα στους πρωτεργάτες των επεισοδίων συγκαταλέγεται και συλλαμβάνεται ο Νίκος Μιχολαλιάκος. Κρατείται για ένα διάστημα στον Κορυδαλλό, αλλά δεν δικάζεται ποτέ λόγω τυπικών κωλυμάτων κατά τη διαδικασία της σύλληψης. Στον Κορυδαλλό φέρεται να συναντήθηκε και με τους πραξικοπηματίες.



Μανιάτης στην καταγωγή, αδελφός του γνωστού ποινικολόγου Τάκη Μιχαλόλια, ο Νίκος Μιχαλολιάκος βρίσκεται πλέον μετά την εκλογή του στο Δήμο της Αθήνας, στο κατώφλι της Βουλής των Ελλήνων.



Η συμμετοχή του στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας έχει προκαλέσει αρκετές εντάσεις με αποκορύφωμα το ναζιστικό του χαιρετισμό, τον Ιανουάριο του 2011.



Για πρώτη φορά η δράση του γίνεται ευρύτερα γνωστή όταν συλλαμβάνεται τον Ιούλιο του 1974 έξω από την Βρετανική Πρεσβεία στο Κολωνάκι διαμαρτυρόμενος για τη στάση της Μεγάλης Βρετανίας κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.



Το 1976 συλλαμβάνεται και πάλι για επίθεση κατά δημοσιογράφων που κάλυπταν την κηδεία του δολοφονημένου από τη 17 Νοέμβρη βασανιστή της χούντας Ευάγγελου Μάλλιου. Κρατήθηκε για ένα διάστημα στον Κορυδαλλό, αλλά δεν δικάστηκε ποτέ λόγω τυπικών κωλυμάτων κατά τη διαδικασία της σύλληψης. Στον Κορυδαλλό φέρεται να συναντήθηκε και με τους πραξικοπηματίες.



Μετά το τέλος των σπουδών του κατατάσσεται στο στρατό ως κομάντο των ειδικών δυνάμεων.



Τον Ιούλιο του 1978 συνελήφθη για τρίτη φορά και καταδικάστηκε σε κάθειρξη ενός έτους ως μέλος ακροδεξιάς εξτρεμιστικής οργάνωσης για κατοχή όπλων και εκρηκτικών.



Λίγο μετά την αποφυλάκισή του, το 1980 εκδίδει το περιοδικό Χρυσή Αυγή που αποτελεί το θεωρητικό ευαγγέλιο του χώρου.



Η έκδοση του περιοδικού σταμάτησε τον Απρίλιο του 1984, όταν ο κ. Μιχαλολιάκος εντάχθηκε στην ΕΠΕΝ και, σύμφωνα με τις φήμες της εποχής, ανέλαβε την ηγεσία νεολαίας, μετά από προσωπική εντολή του φυλακισμένου αρχιπραξικοπηματία Γεώργιου Παπαδόπουλου.



Τον Ιανουάριο του 1985 φεύγει από την Εθνική Πολιτική Ενωση και ιδρύει το Εθνικό Λαϊκό Κίνημα - Χρυσή Αυγή, το οποίο από το 1993 δραστηριοποιείται ενεργά.



Το 1993 η οργάνωση συμμετέχει ενεργά στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία. Το 1994 μέλη της οργάνωσης πολεμούν ως εθελοντές στο πλευρό των Σέρβων της Βοσνίας, ενώ ορισμένοι από αυτούς λέγεται ότι έλαβαν μέρος στη μαζική σφαγή 8.000 αμάχων Βοσνίων στη Σρεμπρένιτσα τον Ιούλιο του 1995 από τον σερβικό στρατό (ένα γεγονός που έχει χαρακτηριστεί από το δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ως γενοκτονία και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας). Η δράση τους αυτή δεν προβάλλεται και δεν αντιμετωπίζεται θετικά από την ηγεσία της, ενώ αργότερα όλοι τους έρχονται για διαφορετικούς λόγους σε ρήξη με αυτήν και αποχωρούν. Από την εποχή της ίδρυσης της οργάνωσης, έχει αποχωρήσει από αυτή μεγάλο ποσοστό μελών της, όπως και αρκετά από τα πρώτα της ηγετικά στελέχη.



Το 1997 διοργανώνει την πρώτη της εκδήλωση για τα Ιμια και από τότε και κάθε χρόνο, μέλη της Χρυσής Αυγής καταθέτουν στεφάνι στη μνήμη των τριών αξιωματικών που σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή του ελικοπτέρου. Το 2011 στην καθιερωμένη πλέον πορεία κατέβηκαν στο δρόμο περίπου 5.000 μέλη από όλη την Ελλάδα.



Τον Ιούνιο του 2007 μέλη της συμμετείχαν στην πρώτη πανευρωπαϊκή εθνικιστική κινητοποίηση εναντίον της συνόδου των G8 στη Γερμανία στο πλευρό του γερμανικού νεοναζιστικού NPD κι άλλων εθνικιστικών οργανώσεων.



Στις 9 Μαΐου 2009 μέλη της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησαν συγκέντρωση κατά της μετανάστευσης, η οποία κατέληξε σε συμπλοκές μελών της οργάνωσης, που είχαν την κάλυψη της Αστυνομίας, με μετανάστες και αντιφασίστες.



Η Χρυσή Αυγή συμμετέχει εδώ και χρόνια στην εκδήλωση για την επέτειο της ήττας του Δημοκρατικού Στρατού στον Εμφύλιο πόλεμο, την 29η Αυγούστου 1949.



Με αφορμή τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη την 10η Μαΐου 2011 στο κέντρο της Αθήνας (3ης Σεπτεμβρίου και Ηπείρου) η Χρυσή Αυγή στις 12 Μαΐου προγραμμάτισε συγκέντρωση διαμαρτυρίας (με αφορμή το τρισάγιο του θανάτου). Στην πορεία που ακολούθησε ακροδεξιοί έκαναν επιθέσεις σε καταστήματα αλλοδαπών και ξυλοκόπησαν δεκάδες μετανάστες. Επίσης έγινε απόπειρα να πλησιάσουν την κατάληψη της Βίλας Αμαλίας (στην συμβολή των οδών Χέυδεν και Αχαρνών) όπου βρίσκονται αντιεξουσιαστές. Η αστυνομία έκανε προσαγωγή 48 ατόμων (ακροδεξιών).



Τον Δεκέμβριο του 2005 ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Γ. Μιχαλολιάκος, ανακοίνωσε την παύση των αυτόνομων πολιτικών δραστηριοτήτων της οργάνωσης.



Η Χρυσή Αυγή υπήρξε συνιδρυτής του εθνικιστικού κόμματος «Πατριωτική Συμμαχία», η ενίσχυση του οποίου υπονοείται πως είναι ο λόγος παύσης της πολιτικής της δραστηριότητας. Τον Μάρτιο του 2007 τα μέλη και η ηγεσία της Χρυσής Αυγής απέσυραν την υποστήριξή τους στην Πατριωτική Συμμαχία, η οποία με τη σειρά της οδηγήθηκε σε αναστολή κάθε δραστηριότητάς της. Ισχυρίστηκαν πως η Πατριωτική Συμμαχία ξεκίνησε ως ένας εθνικιστικός φορέας και πως τελικά η συνεργασία με διάφορες προσωπικότητες την οδήγησαν στην εξαγωγή ενός θολού ιδεολογικοπολιτικού τοπίου, το οποίο έπρεπε να παύσει.



Τον ίδιο μήνα η Χρυσή Αυγή πραγματοποίησε το 6ο συνέδριό της.



Η Χρυσή Αυγή στις εκλογές



Στις 7 Ιουνίου 2009 η Χρυσή Αυγή συμμετείχε στις ευρωεκλογές όπου έλαβε ποσοστό 0,46% και 23.564 ψήφους.



Στις εθνικές εκλογές του 2009 ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή έλαβε ποσοστό 0,29% και 19.636 ψήφους.



Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 η οργάνωση κέρδισε μία έδρα στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων λαμβάνοντας εκλογικό ποσοστό 5,29%, με τον πρόεδρό της, Νικόλαο Μιχαλολιάκο να εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος.



Πολλά έχουν γραφεί και ειπωθεί για τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Ο ίδιος έχει κατηγορηθεί ότι στα εφηβικά του χρόνια ήταν πληροφοριοδότης της Ασφάλειας και στην πορεία πράκτορας της ΚΥΠ.



Επίσης, σύμφωνα με την κοινή πεποίθηση η Χρυσή Αυγή δρα ως συμπληρωματικός μηχανισμός της Αστυνομίας κυρίως σε συμπλοκές με «αναρχικούς» και αντιεξουσιαστές. Το 2004 σε έκθεση της Κρατικής Ασφάλειας που είχε αποκαλύψει η εφημερίδα «Τα Νεα» σημειωνόταν ότι «τα περισσότερα μέλη της Χρυσής Αυγής οπλοφορούν παράνομα, προμηθευόμενοι όπλα από βουλευτές (σύμφωνα με την έκθεση οι βουλευτές προέρχονται από τη Ν.Δ.) και παρουσιάζονται ως συνοδοί τους» αλλά και ότι «η Χρυσή Αυγή διατηρεί ακόμη και σήμερα πολύ καλές σχέσεις και επαφές με εν ενεργεία αξιωματικούς και μόνιμους υπαξιωματικούς του στρατού, αλλά και με απόστρατους».



Ο γνωστός με το ψευδώνυμο Περίανδρος, Αντώνης Ανδρουτσόπουλος που για 4 χρόνια ήταν καταζητούμενος, κατηγορούμενος για δολοφονική επίθεση κατά των φοιτητών Δημήτρη Κουσουρή και Ηλία Φωτιάδη και του τότε αδιόριστου εκπαιδευτικού Γιάννη Καραμπατσόλη ήταν εξέχον μέλος της Χρυσής Αυγής.



Στις 13 Σεπτεμβρίου 2005 ο «Περίανδρος» παραδόθηκε στις αρχές και στις 25 Σεπτεμβρίου 2006 καταδικάστηκε ομόφωνα για τις τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας σε 21 χρόνια φυλάκισης χωρίς αναστολή. Στις 12 Μαρτίου 2009, αφού η υπόθεση πήγε στο Εφετείο και άλλαξε το κατηγορητήριο σε μία μόνο απόπειρα ανθρωποκτονίας, η ποινή του μειώθηκε στα 12 χρόνια.



Το μπαράζ των προκλήσεων και πρωτοφανή επεισόδια, συνοδεύουν την είσοδο της Χρυσής Αυγής στην Βουλή, τον Ιούνιο του 2012. Η αρχή έγινε στη συνέντευξη Τύπου του Ν. Μιχαλολιάκου, το βράδυ των εκλογών όταν η ΧΑ πέτυχε για πρώτη φορά την είσοδό της στη Βουλή. Την ώρα που ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης έμπαινε στην αίθουσα, ακούστηκε το «εγέρθητω» προς τους δημοσιογράφους που ήταν στην αίθουσα για να καλύψουν τη συνέντευξη.



Ακολούθησε η επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη κατά της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, στη διάρκεια ζωντανής εκπομπής στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Στην ίδια εκπομπή ο κ. Κασιδιάρης εκτόξευσε ένα ποτήρι νερό στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, λέγοντας «άντε ρε νούμερο».



Αλλεπάλληλες ήταν οι κόντρες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ιδίως με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Στην αίθουσα της Ολομέλειας ακούγονταν πρωτοφανείς χαρακτηρισμοί και εκφράσεις, οι οποίες τις περισσότερες φορές αφαιρούνταν από τα πρακτικά με εντολή του προεδρείου.



Ο βουλευτής Χρ.Παππάς χαρακτήρισε «γραπτό της νιότης του» κείμενο υπέρ του Χίτλερ.



Μόλις πέντε μέρες προτού γίνουν οι συλλήψεις, η κόρη του γενικού γραμματέα, Ουρανία Μιχαλολιάκου, είχε δημοσιεύσει κείμενο με τίτλο «Εσύ μέχρι πού είσαι διατεθειμένος να φτάσεις για τις Ιδέες σου;», απευθυνόμενη, όπως έλεγε η ίδια, σε «λίγους που οι ίδιοι γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι είναι», μιλούσε για την «Αγία Ιδεολογία» και ζητούσε από τα μέλη της Χρυσής Αυγής να...θυσιαστούν για αυτήν.



Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΗΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΕ.Ε.-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια: