Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση της εργατικής εφημερίδας ΔΡΑΣΗ για την καταστολή των αντιφασιστικών δράσεων

Μην πετάξεις τη ζωή σου στα σκυλιά...

Το πογκρόμ του κράτους και της κυβέρνησης κατά των αντιφασιστικών δράσεων, και ταυτόχρονα η πολύπλευρη υπόθαλψη, στήριξη και προστασία που προσφέρουν στο νέο εργαλείο τους, τη Χρυσή Αυγή, δεν αφήνει καμιά αμφιβολία: βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία προκειμένου μαζί να προστατέψουν το καθεστώς της κοινωνικής λεηλασίας απέναντι στον «εχθρό λαό», τις αντιστάσεις και τις ανατρεπτικές διαθέσεις και δράσεις του.

Η συνεργασία τους (κυβέρνησης, κράτους, αστυνομίας, δικαστών, ΜΜΕ, Χρυσής Αυγής) είναι πλέον απροκάλυπτη και ρίχνει και το τελευταίο φύλλο συκής από την αστική «δημοκρατία» τους. Αυτός ο τρομοκρατικός θίασος, που καταστέλλει με τη βία των ΜΑΤ και της αστυνομίας απεργιακές διαδηλώσεις, δολοφονεί μετανάστες παρατάσσοντας τη συμμορία της Χρυσής Αυγής, επιτίθεται σε καταλήψεις και ελεύθερους χώρους, εξοντώνει αγωνιστές με δικαστικές παρωδίες, εισβάλλει με τον τηλεοπτικό φασισμό σε κάθε σπίτι, παρακολουθεί και ελέγχει ως «μεγάλος αδελφός» κάθε μας κίνηση, είναι ταυτόχρονα και ένας θίασος τρομαγμένων υπαλλήλων του κεφαλαίου.

Τρομαγμένοι γιατί διαπιστώνουν κάθε μέρα πως δεν πρόκειται να επιτρέψουμε τη μετατροπή της καθημερινότητάς μας σε ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Γιατί βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους ανθρώπους και συλλογικότητες αποφασισμένους να τους σταματήσουν, να τους ακυρώσουν με τη δύναμη της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και της αυτοοργάνωσης, με μαχητικές δράσεις, πρωτοβουλίες, αγώνες που δεν χωράνε στο θεσμικό πλαίσιο νεκροταφείου που θέλουν να επιβάλλουν, με την τόλμη της πραγματικής αναμέτρησης με την καθημερινή βαρβαρότητα.

Τα επικοινωνιακά παιχνίδια τους δεν μας ξεγελούν. Η ιστορία μάς προειδοποιεί.

Ας είναι σίγουροι ότι το πολύμορφο ανατρεπτικό ρεύμα που θα τσακίσει τους φασίστες σε κάθε γειτονιά και πόλη, αλλά και τους φασίστες με γραβάτα του κράτους, της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, δεν πρόκειται να ανακοπεί. Θα βρίσκουν όλο και περισσότερους μπροστά τους αποφασισμένους να δώσουν ένα οριστικό τέλος στη φαρσοκωμωδία της κυριαρχίας τους που έχει ήδη μετατραπεί σε τραγωδία για ολόκληρη την κοινωνία.

Λευτεριά σε όλους τους συλληφθέντες των αντιφασιστικών δράσεων

Όλοι/ες στα δικαστήρια την Πέμπτη και την Παρασκευή το πρωί


εργατική εφημερίδα ΔΡΑΣΗ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πορεία αλληλεγγύης για τους μαχητές της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Πορεία αλληλεγγύης σε όσους κι όσες διώκονται για την υπόθεση της Ε.Ο. ΣΠΦ
Παρασκευή, 5 Οκτώβρη, 19.30, Προπύλαια (οδός Πανεπιστημίου, Αθήνα)

Έναρξη της μεγάλης δίκης (17 κατηγορούμενοι-13 κρατούμενοι) – Κάλεσμα στο δικαστήριο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού
Δευτέρα, 8 Οκτώβρη, 9.00

Συνέλευση αλληλεγγύης στη ΣΠΦ και σε όσους κι όσες διώκονται για την ίδια υπόθεση /συγγενείς / φίλοι / σύντροφοι, συντρόφισσες