Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Πρώτη νίκη για τους καθηγητές και τις καθηγήτριες της Interlingua




Εμείς οι έξι καθηγητές και καθηγήτριες του ομίλου ξένων γλωσσών interlingua ΑΕ που βρισκόμαστε σε επίσχεση εργασίας από τον Απρίλιο του 2011 διεκδικώντας τα δεδουλευμένα μηνών και τα ένσημα του ΙΚΑ, πετύχαμε την πρώτη μας σημαντική νίκη στον αγώνα για τα δικαιώματά μας  
Την Τρίτη 19/7 Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου,Γ. Πετρίδης παρουσιάστηκε στο ΙΚΑ μετά από την καταγγελία  που υποβάλαμε και τακτοποίησε το ζήτημα των ενσήμων που μας χρωστούσε από τον Οκτώβριο του 2010 παρ'όλο που όλους αυτούς του μήνες δήλωνε αδυναμία πληρωμής.
Μολονότι είχαμε προβεί σε επίσχεση εργασίας, δεν μπορούσαμε να πάρουμε το επίδομα ανεργίας γιατί δεν πληρούσαμε όλα τα ένσημα που χρειάζονταν για να μας εγκριθεί αυτό. Η εργοδοσία μην καταβάλλοντας τα δεδουλευμένα και τα ένσημα προσπαθούσε και προσπαθεί  -γιατί δεν μας έχει πληρώσει ακόμα παρ'όλο που ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Γ.Πετρίδης δεσμεύτηκε στην επιθεώρηση εργασίας να μας εξοφλήσει σε δύο δόσεις (20/6 και 20/7)- να μας τρομοκρατήσει με γνώμονα την επικείμενη ανεργία και να μας εξωθήσει σε παραίτηση από τα δικαιώματά μας.
Εμείς, απέναντι στην τρομοκρατία της εργοδοσίας βάλαμε ως πρόταγμα την αλληλεγγύη, τον αγώνα και την αξιοπρέπειά μας για να μην επιτρέψουμε σε κανένα αφεντικό ή διαμεσολαβητή να μας την αφαιρέσει. 
Και πετύχαμε  μια πρώτη νίκη  και αυτό οφείλεται κυρίως στις κινηματικές παρεμβάσεις που κάναμε εμείς οι 6 καθηγητές  έξω από την interlingua (Κάνιγγος 17), με όπλο την αλληλεγγύη συναδέλφων, άλλων εργαζομένων και ανέργων οι οποίοι στάθηκαν δυναμικά στο πλευρό μας αναδεικνύοντας ότι η δύναμη της συλλογικότητας οδηγεί πάντα σε νίκες καθώς επίσης και στην συνειδητοποίηση ότι εμείς οι εργαζόμενοι αν ενωθούμε μπορούμε να τρομάξουμε  τα αφεντικά.
Η Εργοδοσία της Interlingua θα μας βρίσκει καθημερινά έξω από την σχολή με πανό, ντουντούκα και συνθήματα μέχρι να δικαιωθούμε και πάρουμε τα δεδουλευμένα μας.   

Ο αγώνας μας συνεχίζεται.......
Έφη Πανοτοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: