Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ



Κέντρα Αγώνα και Δράσης παντού! 

Η σφοδρή επίθεση κράτους και κεφαλαίου προς τον κόσμο της εργασίας, που το αποτέλεσμά της είναι η τωρινή κρίση, αναπαράγεται και εδραιώνεται λόγω της έλλειψης επαναστατικής κοινωνικής πρότασης και κινήματος.

Με δεδομένο ότι για την Αριστερά η επαναστατική ανατρεπτική λύση και απάντηση είναι ανύπαρκτη ή με ονειρώξεις μετατίθενται σε ένα αβέβαιο μέλλον, όπου η γη της επαγγελίας και ο επαναστατημένος άνθρωπος θα δημιουργηθούν αυτόματα σε μια νύχτα, όχι φυσικά για την κατάκτηση της ελευθερίας, αλλά για την κατάκτηση της εξουσίας, που θα εδραιώσει μια νέα κρατική κυριαρχία και μια νέα καταπίεση, η επαναδιατύπωση της προβληματικής για ένα απειλητικό επαναστατικό εργατικό και κοινωνικό κίνημα είναι ιδιαίτερα επιτακτική και επίκαιρη.

Προτεραιότητα ενός τέτοιου κινήματος είναι η δημιουργία εργατικών και κοινωνικών αντιθεσμών-Κέντρων Αγώνα, Δράσης, και Αντιπληροφόρησης που ανταποκρίνονται περισσότερο στο χαρακτήρα και στις απαιτήσεις των κοινωνικών και εργατικών αγώνων της εποχής μας, γιατί τοποθετούνται πάνω και ενάντια στον ιεραρχικό συγκεντρωτισμό των κομμάτων, στα καθεστωτικά συνδικάτα, ως η πιο θεμελιώδης μορφή αδιαμεσολάβητης λαϊκής έκφρασης και θέλησης των ίδιων των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, το εργατικό και κοινωνικό Κέντρο Αγώνα, Δράσης και Αντιπληροφόρησης θα αποτελεί ένα αντιϊεραρχικό σώμα εργασίας που αποφασίζει και εκτελεί τις αποφάσεις (εκτελεστικό και αποφασιστικό), κόντρα στις εξουσιαστικές σχέσεις αυτών που αποφασίζουν (κράτος, κόμματα, καπιταλιστές, καθεστωτικά συνδικάτα) και αυτών που εκτελούν (εργαζόμενοι, αποκλεισμένοι, μετανάστες, νεολαίοι). Ενάντια δηλαδή στις σχέσεις κυριαρχίας και εξουσίας διευθυνόντων-διευθυνόμενων, καταπιεστών-καταπιεζόμενων, εκμεταλλευτών- εκμεταλλευόμενων.

Το εργατικό και κοινωνικό Κέντρο Δράσης, Αντιπληροφόρησης και Αγώνα αποτελεί τη λειτουργική δύναμη της διαδικασίας της κοινωνικοποίησης και της επιτιθέμενης δράσης. Συμβάλλει στη δημιουργία και διάρθρωση νέων μαχητικών εργατικών και κοινωνικών αγώνων στη βάση των αναγκών, των επιθυμιών και του επαναστατικού γίγνεσθαι. Στοιχεία του είναι η συλλογική και ατομική αυτενέργεια και χειραφέτηση. Προσανατολισμός του το κοινό συμφέρον, όχι το ατομικό βόλεμα. Μέτρο του είναι η κοινωνία, όχι το κράτος, το κεφάλαιο και η εξουσία. Σκοπός του είναι η κοινωνική και εργατική απελευθέρωση και χειραφέτηση. Να πάρουν δηλαδή οι εργαζόμενοι και η κοινωνία τους αγώνες και την υπόθεση στα χέρια τους. Ώστε με την προώθηση ανώτερων μορφών πολιτικοποίησης, συμμετοχής, συναπόφασης, μαχητικότητας και με λογικές αυτοοργάνωσης, αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών, αντιϊεραρχικής οργάνωσης των αγώνων, να συμβάλλουμε στην επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας και της ζωής από όλους εμάς, για εμάς και με τα δικά μας χειραφετημένα μέσα, που θα συνενώνουν ανέργους, επισφαλείς εργαζόμενους, εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μετανάστες, νεολαίους, πέρα κι έξω από τη σφαίρα επιρροής κράτους και κεφαλαίου.


   Από το πρωτοσέλιδο του 5ου τεύχους της εργατικής εφημερίδας ΔΡΑΣΗ που κυκλοφορεί 

Δεν υπάρχουν σχόλια: