Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Κινητοποίηση καθηγητών του ομίλου Interlingu​a - Δευτέρα, 11:00 π.μ., στην Κάνιγγος 17


Η εργοδοσία και τα αφεντικά, με τις ευλογίες των κυβερνήσεων και τις εντολές του ΔΝΤ, σπέρνουν τον πανικό και προσπαθούν να πλήξουν την αξιοπρέπειά μας δημιουργώντας στρατόπεδα σκλαβιάς και να μας τρομοκρατήσουν επικαλούμενοι την ανεργία και την οικονομική κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν και συντηρούν, ώστε να σκύβουμε το κεφάλι και να δεχόμαστε τις όποιες εργασιακές συνθήκες μεσαιωνικού χαρακτήρα μάς προτείνουν. Μας εκβιάζουν βασιζόμενοι στους θεσμούς της εξουσίας, που ανέκαθεν εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα της εργοδοσίας, και προσπαθούν να καταστείλουν τους αγώνες των εργαζομένων.


Σε ένα τέτοιο καθεστώς τρομοκρατίας και ομηρίας κρατάει ο όμιλος Interlingua εδώ και έξι μήνες εμάς, τους καθηγητές και τις καθηγήτριές του. Αποβλέποντας αποκλειστικά στο προσωπικό τους συμφέρον και επιδεικνύοντας ανάλγητη συμπεριφορά απέναντί μας, τα στελέχη της Interlingua αρνούνται να καταβάλουν δεδουλευμένους μισθούς πολλών μηνών, καθώς και το Δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα. Η διοίκηση έλεγε ψέματα ορίζοντας προθεσμίες πληρωμής τις οποίες ποτέ δεν τήρησε και ποτέ δε σεβάστηκε. Ύστερα από πολλές άκαρπες συναντήσεις και παρά τις υποσχέσεις τους και το λόγο της τιμής τους ότι το θέμα θα τακτοποιόταν, η κατάσταση αυτή συνεχίστηκε. Τα στελέχη της επιχείρησης μας έκαναν πόλεμο νεύρων απειλώντας μας ότι αυτή είναι η πολιτική της σχολής και όποιος δε συμφωνεί με αυτούς τους όρους της εργασίας μπορεί να παραιτηθεί. Ως ωρομίσθιοι δεν έχουμε συγκεκριμένο μισθό και έφτασαν σε σημείο να αμφισβητήσουν τις ώρες που δηλώναμε και τις υπογραφές των σπουδαστών που υπάρχουν για κάθε ώρα μαθήματος. Μας δήλωσαν ότι θα συνάψουν ατομικές συμβάσεις καταργώντας αργίες και δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα και όποιος δε συμφωνεί με αυτό μπορεί να αποχωρήσει. Μας οφείλουν τα ένσημα από τον Οκτώβριο του 2010, με αποτέλεσμα τόσο εμείς όσο και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών μας να κινδυνεύουμε να στερηθούμε, εκτός των άλλων, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.


Οι καθηγητές και οι καθηγήτριες της Interlingua, έχουμε προβεί από τις 15 Απριλίου 2011 σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας μισθούς και δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα. Αντί η εργοδοσία να συνετιστεί, προχώρησε στην «αναπλήρωση μας» με άλλους ανυποψίαστους συναδέλφους. Επίσης κάναμε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας και η υπόθεσή μας θα συζητηθεί στις 24 Μαΐου 2011. Ευελπιστούμε ότι οι εργοδότες θα είναι παρόντες.


Η υπόθεσή μας είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων. Γι' αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας, να απαντήσουμε με γενικευμένη ανυπακοή και να μην επιτρέψουμε σε κανένα εργοδότη/επιχειρηματία να αποφασίζει για τη ζωή μας εκμεταλλευόμενοι το εκπαιδευτικό μας έργο.


Καλούμε συλλογικότητες, σωματεία και καθηγητές να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα μας, ώστε να μην αφήσουμε κανένα εργοδότη/αφεντικό να μας λυγίσει. Αρκεί να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε πιο δυνατοί από αυτούς, εφόσον είμαστε ενωμένοι και αλληλέγγυοι.


                                       ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ INTERLINGUA

Δεν υπάρχουν σχόλια: