Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Σύσκεψη για την εργατική δολοφονία στο υπ. Εργασίας - Τετάρτη 5/1

Θα ανεχθούμε τον εργασιακό μεσαίωνα;


Συνάδελφοι –ισες,

Την Τετάρτη 29 του μήνα 6 το απόγευμα πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την δολοφονία του συναδέλφου μας Αζίζ Εμάντ που έχασε την ζωή του πέφτοντας από τον τρίτο όροφο ενώ καθάριζε τα τζάμια του κτηρίου της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Εργασίας Διαχείρισης Κοινοτικών & άλλων Πόρων επί της Κοραή 4.
Αντιπροσωπεία από το σωματείο μας άλλους συνδικαλιστές και αλληλέγγυους συναγωνιστές συναντηθήκαμε με τον Γ.Γραμματέα του υπουργείου εργασίας Ι. Τσέκο.
Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο οι τεράστιες ευθύνες του ίδιου και των πολιτικών του προϊστάμενων κ Κατσέλη και του τέως κ. Λοβέρδου.
  • Δεν υπήρχε πίνακας προσωπικού ούτε ήξεραν ποιοι εργάζονταν στο κτίριο!
  • Είχαν δώσει μαγνητικές κάρτες στους εργολάβους για να μπαίνουν στο υπουργείο όποτε ήθελαν!
  • Δούλευαν σε όλο το κτίριο χωρίς καμιά επίβλεψη!
  • Δεν υπάρχουν θυρωροί και κλητήρες κατά τον κ.Τσέκο! κι όμως για να μπεις στο κτίριο σε ελέγχουν στο θυρωρείο και σου ανοίγουν!
  • Φυσικά δεν έπαιρναν κανένα μέτρο ασφάλειας, ούτε υπάρχει υπεύθυνος για να ελέγχει τους εργολάβους.
Η αναλγησία όμως και ο παχυδερμισμός τους προκαλεί και εξοργίζει:
Δεν ενδιαφερθήκαν ούτε για τη μεταφορά της σορού ,ούτε για τα έξοδα κηδείας ,ούτε ένα συλλυπητήριο τηλεγράφημα δεν έστειλαν τα πολιτικά παχύδερμα του υπουργείου εργασίας. Ούτε σκοπεύουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους σαν παράλληλοι εργοδότες για να πληρώσουν αποζημίωση!
Αδιαφάνεια, ωμές παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας, μαύρη εργασία, απλήρωτοι εργαζόμενοι που δουλεύουν μέσα στο υπουργείο χωρίς καμία εργασιακή σχέση είναι λίγα από όσα αποκαλύφθηκαν από τις αμήχανες απαντήσεις του κυβερνητικού υπεύθυνου. Φυσικά αφού ήταν υπουργείο εργασίας γιατί να τηρούν τους νόμους και τους κανονισμούς; Ποιος θα τους έλεγχε; Οι ίδιοι θα έλεγχαν και θα τιμωρούσαν τον εαυτό τους;
Με τον ίδιο τρόπο σκεφτήκαν όταν σκοτώθηκε ο Ασίζ Εμάντ, γι’αυτό έκρυβαν το έγκλημα 10 μέρες πάρα τα ανεξίτηλα σημάδια από το αίμα του συναδέλφου μας στο ψευδεπίγραφο υπουργείο τους!
Ήταν βέβαιοι επίσης ότι οι καναλάρχες και τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια θα έπνιγαν το γεγονός όπως πράγματι συνέβη όταν εμείς το αποκαλύψαμε από τις 23 Δεκέμβρη!
Η επιχείρηση συσκότισης, υποβάθμισης και αποπροσανατολισμού φορτώνοντας την ευθύνη στον εργολάβο ή και στον ίδιο το νεκρό συνεχίζεται από την κυβέρνηση και τα περισσότερα ΜΜΕ.
Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες.
Κρύβονται πολλά ακόμα πίσω από την κουρτίνα του υπουργείου εργασίας ιδιαίτερα μετά το πέρασμα του περιβόητου Λοβέρδου από εκεί.
Πέφτει λοιπόν στις πλάτες μας να τα αποκαλύψουμε και να αγωνιστούμε για να πληρώσουν οι φυσικοί και ηθικοί υπαίτιοι για το θάνατο του συναδέλφου μας!
ΓΙ ΑΥΤΟ:
καλούμε όλα τα σωματεία, όλες τις συλλογικότητες, και τους εργαζόμενους την Τετάρτη στις 5-1-2011 Λόντου 6 στις 6 το απόγευμα για να συναποφασίσουμε τις αναγκαίες δράσεις και το συντονισμό του αγώνα

 ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ & ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
(Π.Ε.Κ.Ο.Π.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: