Συναντώντας τη Δράση...

Δεν Υπάρχουν Αδιάβατοι Δρόμοι.
Οι Δρόμοι Γίνονται Περπατώντας…


Η εφημερίδα «ΔΡΑΣΗ» είναι μια διμηνιαία μαχητική εφημερίδα λόγου και δράσης, που διανέμεται δωρεάν σε εργασιακούς και κοινωνικούς χώρους και απευθύνεται σε όλο τον κόσμο της εργασίας. Η βάση της λειτουργία της είναι οι ανοιχτές αμεσοδημοκρατικές συνελεύσεις, όπου καθένας-μιά ενδιαφερόμενος-η καλείται να συμμετάσχει και να συνεισφέρει σ’ αυτό το εγχείρημα.

Ο στόχος της είναι να συμβάλλει στην ανάπτυξη ενός πολύμορφου μαζικού χειραφετημένου κινήματος του κόσμου της εργασίας, αποτελώντας παράλληλα φωνή αντιπληροφόρησης από τους χώρους εργασίας, άμεσης έκφρασης των εμπειριών και επικοινωνίας όλων των αόρατων από τους καθεστωτικούς πολιτικούς και συνδικαλιστικούς θεσμούς και φορείς, ενότητας των εργαζομένων- ανέργων –νεολαίων- αγροτών-μεταναστών και μαχητικής παρέμβασής τους σε κάθε πρόβλημα της καθημερινότητας σε κάθε χώρο εργασίας. Αλλά και ανοιχτό βήμα έμπρακτων μορφών αλληλεγγύης και συσπείρωσης, ώστε ο κόσμος της εργασίας να πάρει την υπόθεσή του και τους αγώνες στα χέρια του για ν’ αλλάξει τη ζωή του.

Θέλει να συμβάλει στην ανάπτυξη ενός πραγματικού αντίπαλου δέους του κόσμου της εργασίας στην επίθεση του κεφαλαίου και του κράτους, στους «ειδικούς», στους επαγγελματίες «σωτήρες», σε όλο το φάσμα του καθεστωτικού συνδικαλισμού (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΕΓΑΣΕ κλπ) ή τύπου ΠΑΜΕ και ΠΑΣΥ. Ενός μαχητικού και ακηδεμόνευτου κινήματος βάσης, ανεξάρτητου από κράτος, αφεντικά, καθεστωτικό συνδικαλισμό, χωρίς κοινοβουλευτικές αυταπάτες, που θα αφορά την εργαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία για τη χειραφέτηση του κόσμου της εργασίας, την αδιαπραγμάτευτη διεκδίκηση των αναγκών και των επιθυμιών μας και την ανάπτυξη αμεσοδημοκρατικών -μη κρατικών, μη καπιταλιστικών- μορφών εργατικής και κοινωνικής συσπείρωσης, αλληλεγγύης, αντίστασης, αγώνα και δράσης.

Η εφημερίδα «ΔΡΑΣΗ» αναδεικνύει και ενισχύει κινηματικές παρεμβάσεις και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, που απαλλαγμένες από φοβίες, κλισέ και δόγματα, θα προβάλλουν σήμερα ένα απελευθερωτικό αξιακό πρόταγμα, επιθετικό προς το κυρίαρχο, στους δρόμους της επαναστατικής ανατροπής και της ελευθερίας. Ώστε οι αγώνες του κόσμου της εργασίας να βάλουν φραγμό στην εξατομίκευση, στην ηττοπάθεια, στον κατακερματισμό, στην αλλοτρίωση, στο συντεχνιασμό και στην υποταγή.

Σήμερα ο κόσμος της εργασίας δέχεται έναν ολομέτωπο πόλεμο από κράτος και κεφάλαιο με ανεργία, καταστολή, επισφαλή εργασία, εργασιακές σχέσεις λάστιχο, εργοδοτική τρομοκρατία, εκμετάλλευση και καταπίεση. Στο βαθμό που της αναλογεί, η εφημερίδα «ΔΡΑΣΗ» ενώνει τη φωνή της με τα πραγματικά συμφέροντα όλου του κόσμου της εργασίας, με τις συλλογικότητες και τα κοινωνικά κινήματα που αντιτάσσουν το δικό τους πόλεμο για την αυτοοργάνωση, την αλληλεγγύη, την άμεση δημοκρατία, τις εργατικές και κοινωνικές συνελεύσεις βάσης και την άμεση συλλογική αντίσταση και δράση. Για την καθολική απελευθέρωση και χειραφέτηση του κόσμου της εργασίας. Για τη ριζική επαναστατική κοινωνική αλλαγή.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στα πλαίσια του εναλλακτικού φεστιβάλ αλληλεγγύης του Οκτώβρη, προτείνω την καθιέρωση αντιβραβείου, με τίτλο "ΕΥΓΕ ΧΙΜΠΑΤΖΗ"
και με "τιμώμενα" πρόσωπα, τους μεγάλους «ευεργέτες» των...χρηματαγορών, Μέρκελ, Σόιμπλε, Μπαρόζο, Ντράγκι και τους ντόπιους συνεργάτες τους, Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη, Προβόπουλο, σε ένδειξη «τιμής» και «ευγνωμοσύνης» για την κατάλυση, από τους πρώτους, της Ευρώπης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το ξεπούλημα της Ελλάδας από τους δεύτερους στους διεθνείς τραπεζίτες!

Η εκδήλωση, πιστεύω, πως θα τονώσει το ηθικό του κόσμου, δίνοντάς του την ευκαιρία να γελάσει μαζί τους, όπως κάνουν και αυτοί εις βάρος μας, μέσω της δημόσιας διαπόμπευσής τους!
Όλα είναι θέμα ψυχολογίας και η ηθική απαξίωση του εχθρού, είναι μία νίκη σε ψυχολογικό επίπεδο, στέλνοντάς τους το μήνυμα πως Ο ΦΟΒΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Μια ιδέα για το αγαλματίδιο:
Μια υδρόγειος τυλιγμένη με αλυσίδες και πάνω της στρογγυλοκαθισμένος ένας χιμπατζής, με γυαλιά ηλίου, καπνίζοντας το πούρο του!

Για την κατασκευή του, οι διοργανωτές του φεστιβάλ μπορούν να απευθυνθούν στους αποφοίτους της Σχολής Καλών Τεχνών.

Το αγαλματίδιο θα είναι από πλαστικό, σε διάφορα χρώματα και θα μπορεί να πωλείται στο κοινό! Από τα έσοδα θα καλυφθούν οι δαπάνες κατασκευής του και τα υπόλοιπα θα διατεθούν για κοινωφελείς σκοπούς.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλά στημένο και οργανωμένο μπλογκ! συγχαρητήρια!