Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Καταγγελία για την εισβολή των ΜΑΤ στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Nosotros

Η 6 Δεκέμβρη, από το 2008 είναι η μέρα του Αλέξη, των νέων και των κινημάτων. Αυτό, επιτάσσεται να το ανακόψει το κράτος και η αστυνομία, οργανώνοντας τα δικά της πολεμικά σχέδια, ώστε να την επιβάλλει ως δική της μέρα, όπως και κάθε 24ωρο της ζωής μας, άλλωστε.

Είναι γνωστή η «σοδειά» τους (…και) την Τετάρτη 6/12/2011 σε ξυλοδαρμούς, βασανισμούς διαδηλωτών, «προληπτικές» και… «κανονικές» προσαγωγές, συλλήψεις, κατηγορητήρια, δηλητηριασμένα χημικά σύννεφα, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Οι συνάδελφοι των δολοφόνων Κορκονέα-Σαραλιώτη, με τσαμπουκά διατεταγμένων λακέδων, αθροισμένοι σε διμοιρίες ΜΑΤ, το μεσημέρι της Τετάρτης, εισέβαλαν, «έλεγξαν», παρατάχτηκαν και επιχείρησαν να επιβάλλουν τη βία και το κράτος στον ανοιχτό και ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Nosotros.

Να μιλήσουμε για κατάλυση στοιχειωδών δικαιωμάτων και οικιακού ασύλου, που, τυπικά, προστατεύουν ως και οι «φιλελεύθερες» και «διαφωτιστικές» αξίες, τα συντάγματα και οι νόμοι τους, είναι αναγκαίο, σε χρόνους επιστροφής σε μεσαιωνικές φεουδαρχίες με «υπουργήματα» που νέμονται από κοινού κρατικά απολοιφάδια της «γενιάς του Πολυτεχνείου» και της «Μεταπολίτευσης» μαζί με χουντικούς και σκέτα φασίστες.

Αντίθετα, βρίσκουν περιττό ακόμη και να καταγράψουν στοιχειωδώς το «συμβάν» τα «μέσα ενημέρωσης» και τα γνωστά τους «δημοσιογραφικά» λελέκια. Στη δική τους χαρτογράφηση, ελευθερία εγγράφεται μόνο στις αγορές, τα κεφάλαια, εμπορεύματα, καπιταλιστές, κυρίαρχους και τους μισθοφόρους αυτών, το «νόμο και την τάξιν». Για τα άτομα, τις συλλογικές θεσμίσεις και αντιθεσμούς, την κοινωνία και τους χώρους της ...«απλά» δεν περισσεύει!

Δεν καταγγέλλουμε «απλά» το συγκεκριμένο συμβάν, αλλά τους λέμε ότι θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους μαζί με τον κόσμο της δουλειάς, της επισφάλειας, της ανεργίας, γιατί όπου παραβιάζονται οι χώροι της ελευθερίας σταματά η ζωή κι απλώνεται ο ζωτικός χώρος του άρχειν των εκμεταλλευτών-δυναστών.

εργατική εφημερίδα ΔΡΑΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: