Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Νέες καταλήψεις - Τίποτα δεν τελείωσε, όλα συνεχίζονται…


Κατάληψη δημαρχείου Αγίας Παρασκευής

Σήμερα, 14 Φλεβάρη 2012 αποφασίσαμε συλλογικά να καταλάβουμε το δημαρχείο. Η αιτία είναι η καθημερινή εξαθλίωση των ζωών μας, που εντείνεται περισσότερο μετά την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης, και η δολοφονική καταστολή κάθε μορφής αντίστασης, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την πορεία της Κυριακής 12 Φλεβάρη, αποτέλεσμα της οποίας ήταν δεκάδες τραυματίες και συλληφθέντες. Ανάμεσα τους και ένα μέλος της Ανοιχτής συνέλευσης κατοίκων Αγίας Παρασκευής, που συμμετείχε στο οργανωμένο μπλοκ της συνέλευσης που διαλύθηκε από τα χημικά στο Σύνταγμα.

Είμαστε άνεργοι-ες, επισφαλείς εργαζόμενοι-ες, φοιτητές-τριες, κάτοικοι της περιοχής. Μετατρέπουμε το Δημαρχείο της πόλης σε κέντρο αγώνα ενάντια στον ολοκληρωτισμό που επιβάλλουν τα πολιτικά και οικονομικά αφεντικά.

Καλούμε όλους-ες, τους/τις κατοίκους της Αγίας Παρασκευής σε ανοιχτή συνέλευση, σήμερα στις 6.30 μμ στο κατειλημμένο δημαρχείο για να συνδιαμορφώσουμε τους όρους της ζωής μας με δομές αλληλεγγύης και αντίστασης και να αποφασίσουμε μαζί για τη συνέχιση του αγώνα.

Άμεση απελευθέρωση-Παύση κάθε δίωξης των συλληφθέντων

Αντίσταση-Αυτοοργάνωση-Αλληλεγγύη σε κάθε γειτονιά

Να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ, ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 18.30 ΣΤΟ ΚΑΤEIΛHΜΜΕΝΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Ανοιχτή Λαϊκή συνέλευση Αγίας Παρασκευής


ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΛΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ - ΚΕΠ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Μια πρωτοβουλία αγωνιζόμενων ανθρώπων απ’ το Χαλάνδρι, αποφασίσαμε σήμερα 13/2 να καταλάβουμε το κτίριο του κεντρικού Κ.Ε.Π. Χαλανδρίου – Παλιό Δημαρχείο, με σκοπό να δείξουμε έμπρακτα ότι η αντίσταση σ’ αυτούς που καθημερινά μας κλέβουν τη ζωή δεν καταστέλλεται αλλά εντείνεται και δυναμώνει.

Οι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που κατέκλυσαν χθες το κέντρο της Αθήνας αλλά και άλλων πόλεων και συγκρούστηκαν για ώρες με τις δυνάμεις καταστολής, αποδεικνύουν ότι δεν θα επιτρέψουν άλλο την εξαθλίωση της ζωής τους.

Τα μέτρα τα οποία ψηφίστηκαν όχι μόνο δεν έχουν την κοινωνική συναίνεση, αλλά η ισχύς τους αρχίζει και τελειώνει μέσα στο κοινοβούλιο της υποταγής, στις ορέξεις του Ευρωπαϊκού αλλά και παγκόσμιου κεφαλαίου όπως αυτές επιβάλλονται από τους συγκεντρωτικούς μηχανισμούς μιας ελίτ (Ε.Κ.Τ., Δ.Ν.Τ. κ.α.)

Τίποτα δεν τελείωσε -Όλα συνεχίζονται…

Ήδη πολλά δημόσια κτίρια σε ολόκληρη τη χώρα τελούν υπό κατάληψη ως κέντρα αντίστασης και αντιπληροφόρησης ( Δημαρχείο Χολαργού, Υπουργείο Υγείας, Περιφέρεια Θεσσαλίας, Νομαρχία Φθιώτιδας κ.α.).

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ……

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΟΥ 3ΗΜΕΡΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 10-12/2

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ


ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ – Κ.Ε.Π. ΔΕΥΤΕΡΑ 13/2 ΣΤΙΣ 19.00ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ

Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από την υπαγωγή της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης, δύο χρόνια τα οποία οδήγησαν όπως όλοι ξέρουμε στην κοινωνική εξαθλίωση και τη σταδιακή κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, με υποτιθέμενο στόχο την «σωτηρία» της χώρας. Ανεργία, μειώσεις μισθών-συντάξεων, χαράτσια, ελαστικές σχέσεις εργασίας, εργοδοτική τρομοκρατία έχουν οδηγήσει την κοινωνία σ` ένα παρατεταμένο αναβρασμό, ο οποίος χθες (Κυριακή 12.2.2012) εκδηλώθηκε με μίαπρωτοφανή κοινωνική έκρηξη, με αφορμή την υπερψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης από τη Βουλή. Μαζικές διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής (με δεκάδες συλλήψεις), στοχευμένες επιθέσεις σε καπιταλιστικούς στόχους (π.χ. τράπεζες, πολυεθνικές) και καταλήψεις διοικητικών κτιρίων (υπουργεία, περιφέρειες, δημαρχεία κλπ.) συνθέτουν την εικόνα μιας χώρας που φλέγεται και μιας κοινωνίας που αντιστέκεται.

Η κοινωνία αυτή έχει υπάρξει τον τελευταίο καιρό στόχος μιας καθολικής προπαγάνδας και τρομοκρατίας, ώστε να ακολουθήσει το «σωστό» δρόμο στο ψευδοδίλλημα που της έχει τεθεί: Μνημόνιο ή Χρεοκοπία. Η πραγματικότητα όμως φανερώνει την ανυπαρξία ουσιαστικού διλήμματος, αφού τα μέχρι τώρα μέτρα έχουν ήδη οδηγήσει τις ζωές μας στην εξαθλίωση. Ο κατώτατος μισθός 450€, οι ανύπαρκτες συντάξεις, το 20% ανεργίας, η γενικευμένη μαύρη εργασία θεωρούνται ότι απέχουν πολύ από τις συνθήκες χρεοκοπίας; Το μόνο πράγμα που επιτυγχάνεται με την παράταση της πολιτικής των μέτρων και των Μνημονίων είναι η διαιώνιση της εξάρτησης από τις οικονομικές ελίτ και η εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους. Αυτό που μάλιστα έγινε χθες φανερό είναι ότι το ίδιο το αντιπροσωπευτικό σύστημα έφτασε στα όριά του, αφού τη στιγμή που χιλιάδες διαδηλωτές έδειχναν την αντίθεσή τους, η πολιτική ελίτ υπερψήφιζε το πρόγραμμά της χωρίς τη λαϊκή νομιμοποίηση.

Η κοινωνία δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα απάντησης αυτών των εκβιασμών αλλά να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Πρέπει να δημιουργήσουμε παντού εστίες αγώνα οι οποίες θα αποτελέσουν τον πυροκροτητή ευρύτερων κοινωνικών ανατροπών και αυτοθεσμίσεων. Πρέπει να δοθεί μια ολοκληρωτική μάχη μέσα στους χώρους εργασίας στις γειτονιές στις πλατείες και σε κάθε κοινωνικό χώρο. Στο πλαίσιο αυτό καταλάβαμε το κτίριο της Περιφερειας Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης και καλούμε την τοπική κοινωνία να συσπειρωθεί και να προχωρήσει σε νέες κινητοποιήσεις. Ο αγώνας δεν τελείωσε εδώ οι εργαζόμενοι οι άνεργοι και η νεολαία πρέπει να προχωρήσουν σε μια καθολική επίθεση ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο. Κάτι που μπορεί να γίνει μέσω συνελεύσεων σε γειτονιές και εργασιακούς χώρους, με γενικές απεργίες διαρκείας και καταλήψεις. Καλούμε όλους να στηρίξουν την κατάληψη της περιφέρειας ώστε να μαζικοποιηθεί.

· ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 12-2-2012

· ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

· ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΜ-Θ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ


Συνεχίζεται η κατάληψη της Αντιπεριφέρειας Χανίων

Είμαστε και εμείς ένα κομμάτι των αγωνιζόμενων ανθρώπων που κατέβηκαν στον δρόμο για τις 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις και την μαζική διαμαρτυρία της Κυριακής ενάντια στην υποτίμηση της εργασίας μας και την εξαθλίωση των ζωών μας.
Από την Παρασκευή 10/02 μετά την απεργιακή πορεία καταλάβαμε το κτήριο της Αντιπεριφέρειας Χανίων. Η κατάληψη λειτουργεί ως κέντρο συνάντησης και συντονισμού μιας συλλογικής προσπάθειας να οργανώσουμε τον αγώνα μας για μια ζωή με αλληλεγγύη αντίσταση και αξιοπρέπεια.
Μπλοκάροντας την λειτουργία ενός κεντρικού διοικητικού κτηρίου ασκούμε πολιτική πίεση ενάντια στην εφαρμογή των πρόσφατων αποφάσεων των ξένων και ντόπιων εκμεταλλευτών. Μιλάμε για την ψήφιση του Μνημονίου ΙΙ και των νέων μέτρων σύμφωνα με της επιταγές της Τρόικας και του κεφαλαίου.
Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές που τις τελευταίες μέρες με αποκορύφωμα την Κυριακή μάχονται ενάντια στην βαρβαρότητα και την καταλήστευση των βασικών κοινωνικών αγαθών όπως υγεία, εκπαίδευση, ρεύμα και νερό. Είμαστε ένα κομμάτι των δεκάδων καταλήψεων δημοσίων διοικητικών κτηρίων εκπαιδευτικών και εργασιακών χώρων που εξαπλώθηκαν τις τελευταίες μέρες πανελλαδικά. Απέναντι σε μια λογική εκτόνωσης και ηττοπάθειας μετά την ψήφιση νομοσχεδίων συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια σε ψευδοδιλλήματα του τύπου « χρεοκοπία ή συναίνεση».
Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία των εργαζομένων των Χανίων να λάβουν αποφάσεις στην κατεύθυνση της Γενικής Απεργίας Διαρκείας. Καλούμε όλους τους κατοίκους των Χανίων, της πόλης και της υπαίθρου, εργαζόμενους και ανέργους, μετανάστες, φοιτητές και μαθητές να συνδιαμορφώσουμε με τις ιδέες, τις αγωνίες και την δημιουργικότητα τους.
Να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια της εργασίας και της ανθρώπινης ζωής.

Καμία δίωξη στους συλληφθέντες του απεργιακού τριημέρου.

Αλληλεγγύη – Νίκη στην απεργία της Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε. και σε όλους τους εργατικούς αγώνες.

Εμπρός για Γενική Απεργία Διαρκείας

Καλούμε καθημερινά στην δημόσια ανοιχτή συνέλευση στις 20.00 στην κατειλλημένη Αντιπεριφέρεια Χανίων στην πλατεία Δικαστηρίων και συμμετοχή στις δράσεις που θα συναποφασίζουμε. Τις τελευταίες μέρες στις αποφάσεις των συνελεύσεων της κατάληψης συμμετέχουν εκατοντάδες άνθρωποι.

►Ποδηλατοπορεία – Τετάρτη 15/02 σημείο συνάντησης στην πλατεία δικαστηρίων.

►Διαδήλωση – πλατεία δημοτικής Αγοράς Παρασκευή 17/02

Η συνέλευση της 4ης μέρας της κατειλλημένης Αντιπεριφέρειας Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: