Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Κάλεσμα σε ανεξάρτητη διαδήλωση στη ΔΕΘ (Καμάρα) από το Σωματείο Εργαζομένων Βιομηχανικής Μεταλλευτικής και την Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης (Θεσσαλονίκης)

Κάλεσμα στη διαδήλωση της ΔΕΘ

Συνάδερφοι, συναδέρφισσες, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Βιομηχανικής Μεταλλευτικής στην τελευταία γενική συνέλευση αποφάσισε τη συμμετοχή του σωματείου στην συγκέντρωση της Καμάρας και καλεί κάθε σωματείο, ομάδα και κάθε ενεργό πολίτη που θα είναι εκείνη την μέρα στην Θεσσαλονίκη, να πάρει μέρος στην ανεξάρτητη, ειρηνική, διαδήλωση των σωματείων βάσης
που γίνεται στην Καμάρα, 8/9/2012 και ώρα 18:30.


Τοποθέτηση του σωματείου της ΒΙΟ.ΜΕ.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες χαιρετίζουμε και τασσόμαστε δίπλα στους επερχόμενους αγώνες.

Πρέπει να παραδεχτούμε πως οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες, αλλά παράλληλα και κατάλληλες για να δημιουργηθεί μια νέα κατάσταση, μια νέα αρχή, για αγώνες εργατικούς, αγώνες βάσης ,αγώνες ουσίας.

Χωρίς χορηγούς αλλά και χωρίς πατρονάρισμα από διάφορους πατέρες είτε κομματικούς είτε εργατοπατέρες που με το επιχείρημα της καθοδήγησης το μόνο που ζητούν να κάνουν είναι η χειραγώγηση των αγώνων ώστε να είναι οι κερδισμένοι κομματικά η να οδηγούν τους αγώνες σε ελεγχόμενες ήττες με σκοπό την τρομοκράτηση των εργαζομένων.

Σαν σωματείο εργατοϋπαλλήλων βιομηχανικής μεταλλευτικής από την αρχή της δημιουργίας μας είχαμε ταχθεί υπέρ της ανεξάρτητης λειτουργίας των σωματείων βάσης( ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των ψηφισμάτων) εκδηλώνετε η πραγματική δημοκρατία. Και για αυτό το λόγο από την αρχή της δημιουργίας μας ζητήσαμε να συμμετέχουμε σε μια ομοσπονδία με τέτοια δομή. όπως αναφέρουμε παραπάνω τασσόμαστε δίπλα στα σωματεία βάσης και αυτό που επιθυμούμε είναι να παραμείνουμε με αποφάσεις βάσης και όχι να δημιουργηθεί ακόμη μια ομάδα που θα περάσει σε αναθέσεις.

Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να εξαναγκάσουμε τις ηγεσίες των κομμάτων και τις συνδικαλιστικές να δείξουν επιτέλους την ανάλογη εμπιστοσύνη στους εργαζομένους και να αφήσουν τα σωματεία να λειτουργούν ανεξάρτητα και να ψηφίζουν όχι με κομματική ταυτότητα αλλά με την πραγματική έννοια της αντιπροσώπευσης και έτσι είναι σίγουρο πως οι εργαζόμενοι θα συνειδητοποιηθούν πιο ουσιαστικά και ανάλογα με το γενικό συμφέρον και όχι το μικροκομματικό.

Να αναφέρω το παράδειγμα το δικό μας που στην αρχή η ιδέα του συνεταιρισμού ήταν ένα ακατόρθωτο κομμάτι όπως έλεγαν πολλοί από τα μέλη του σωματείου και σήμερα να υπερψηφίζετε από το σύνολο σχεδόν των εργαζομένων , όταν γίνεται το κοινό συμφέρον ανάγκη.

Έτσι προτείνουμε πως πρέπει να δοθεί και το βάρος του αγώνα από εδώ και πέρα, δηλαδή στους αγώνες βάσης και στα πρωτοβάθμια σωματεία και στην άμεση αντιπροσώπευση των εργαζομένων σε όλα τα όργανα . Έτσι λέμε πως ένα σενάριο δημιουργίας άλλης μια ομάδας η μιας άλλης συνδικαλιστικής παράταξης που θα λειτουργεί όπως τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές παρατάξεις δεν μας βρίσκει σύμφωνους ,αντιθέτως προτείνουμε πως η λειτουργία της πρωτοβουλίας να είναι προς την κατεύθυνση της ενότητας των εργαζομένων και λέμε πως ακόμη και το εργατικό κέντρο είναι των εργαζομένων της πόλης και όχι αυτών που είναι στα μεγάλα γραφεία του. Και το μόνο που κοιτούν είναι η διάσπαση του εργατικού κινήματος και όχι η ενότητα όπως θα έπρεπε.

Και ίσως αυτή η κρίση να είναι η ευκαιρία για το εργατικό κίνημα να βρει τον πραγματικό δρόμο του που είναι ο δρόμος για την εξουσία των τάξεων που δικαιωματικά τους ανήκει . Την εργατική και την αγροτική, οι τάξεις που παράγουν πλούτο και όχι απλά ασκούν διαχείριση για ιδίου όφελος, όπως κάνει η αστική τάξη .

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΟ.ΜΕ.ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

Διανύουμε πλέον τον 15ο μήνα που το εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής (θυγατρική της Φιλκεραμ-Τζόνσον), παραμένει κλειστό. Οι εργάτες της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής δίνουν ένα σπουδαίο αγώνα, κάτω από δύσκολες συνθήκες, απλήρωτοι από τον Μάη του 2011, και σε επίσχεση εργασίας με μεγάλα προβλήματα επιβίωσης αγωνίζονται να κρατήσουν μια πολύ δυναμική επιχείρηση παραγωγής δομικών υλικών ζωντανή και τους εργαζόμενους με αξιοπρέπεια και με ανορθωμένο το ανάστημα απέναντι στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Οι εργάτες της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής αγωνίζονται για να περάσει το εργοστάσιο από τα χέρια του κεφαλαίου στα χέρια των εργαζομένων!
Αγωνίζονται να γίνει πράξη ότι εμείς οι εργαζόμενοι μπορούμε χωρίς τα αφεντικά!

Στο πλευρό τους οι εκατοντάδες εργαζόμενοι και άνεργοι, είτε είναι όργανωμένοι σε συλλογικότητες είτε όχι, που στηρίζουν τον αγώνα του σωματείου της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής πολιτικά, οικονομικά και ηθικά, με τη συγκρότηση πρωτοβουλιών, συσκέψεων και εκδηλώσεων αλληλεγγύης σε πολλές πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Σε μια περίοδο όπου η επίθεση που δέχεται η πλειοψηφία της κοινωνίας, στο βωμό του κέρδους και της διάσωσης της "εθνικής οικονομίας" των τραπεζών και των βιομηχάνων, το παράδειγμα του αγώνα της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής, που δίνεται από ένα σωματείο που λειτουργεί με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες βάσης, συγκινεί και εμπνέει όλο και περισσότερους. Κι αυτό γιατί ο αγώνας των εργατών για την αυτοδιαχείριση του εργοστασίου, για τον πλήρη εργατικό έλεγχο των μέσων παραγωγής και διαβίωσης βρίσκει ολοένα και περισσότερους συμπαραστάτες σε μια συγκυρία που τα κλεισίματα των επιχειρήσεων και η μαζική ανεργία αποτελούν καθημερινή είδηση σε κάθε γωνιά της χώρας.

ΝΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ,ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Από τη πλευρά της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης ενισχύουμε τον αγώνα του σωματείου της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής, δυναμώνοντας την εκστρατεία ενημέρωσης και αλληλεγγύης, φροντίζοντας να φτάσει το κάλεσμα των εργαζομένων σε κάθε εργασιακό χώρο και σε κάθε γειτονιά. Για αυτό το λόγο οργανώνουμε εξορμήσεις μαζί με το σωματείο από τη Βιομηχανική Ζώνη, μέχρι το κέντρο της πόλης, όπου λειτουργεί πλέον σε καθημερινή βάση περίπτερο πληροφόρησης, στη Καμάρα, για τον αγώνα. Το βράδυ της Παρασκευής 7 Σεπτεμβρίου συνδιοργανώνουμε μαζί με τους εργαζόμενους βραδιά αλληλεγγύης με ζωντανή λαϊκή μουσική στον χώρο του εργοστασίου.

ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στην εποχή του καπιταλιστικού μονοδρόμου και της διαρκούς επίθεσης της κυβέρνησης και της τρόικας, που απειλούν να συντρίψουν τις ανάγκες και τα δικαιώματα εκατομμυρίων εργαζομένων και ανέργων,τα εγκαίνια της ΔΕΘ πρέπει να μετατραπούν σε ένα πανκοινωνικό, πανεργατικό συλλαλητήριο. Να διαδηλώσουμε ενάντια στην βαρβαρότητα προτάσσοντας τους σύγχρονους, δίκαιους κοινωνικούς αγώνες, να κάνουμε ένα ακόμα βήμα στην τόσο αναγκαία σήμερα αντεπίθεση μας για την ανατροπή.

Διαδηλώνουμε, λοιπόν, στη ΔΕΘ μαζί με το σωματείο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής, χωρίς χορηγούς αλλά και χωρίς πατρονάρισμα από διάφορους πατέρες είτε κομματικούς είτε εργατοπατέρες.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ,
ΑΝΕΡΓΟ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ ΣΤΙΣ 18.30


Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης (Θεσσαλονίκης)
και στήριξης του αγώνα των εργαζομένων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: