Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

BIO.ME: Δεν περιμένουμε άλλο, είμαστε έτοιμοι να βγάλουμε την παραγωγή!

Ενημέρωση από το σωματείο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής

Συναγωνιστές, οι εργαζόμενοι του συνεργατικού εργοστασίου της ΒΙΟ.ΜΕ. θα θέλαμε να σας κάνουμε μια ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις του αγώνα μας.

Το υπουργείο κάτω από την μεγάλη κοινωνική διεθνή πίεση που ασκείται αναγκάστηκε να κάνει πρόταση για τη νόμιμη λειτουργία του εργοστασίου της ΒΙΟ.ΜΕ.

Αν και είναι πολύ πρώιμο ακόμη, αλλά γίνονται διαβουλεύσεις για να υπάρξει η δυνατότητα να λειτουργήσουμε. Δεν είναι η καλύτερη λύση που υπάρχει αλλά την συζητάμε και διαπραγματευόμαστε.


Παράλληλα κάνουμε περιοδείες σε Ελλάδα και Ευρώπη για να μπορέσουμε να στηρίξουμε το εγχείρημα μας πολιτικά και για να χτίσουμε ένα δίκτυο πωλήσεων που θα μας επιτρέψει να κρατήσουμε ζωντανό το εργοστάσιο μας.

Σε αυτά τα πλαίσια θα έχουμε επισκέψεις το επόμενο διάστημα από διάφορες διεθνείς προσωπικότητες του συνεργατικού κινήματος και αλληλεγγύης .
Και θα επισκεφτούμε 20/4 την Κέρκυρα, 27/4 με 2/5 τη Γερμανία, 9/5με 15/5 την Ιταλία, 15/5 την Τουρκία, και συζητάμε και για Γαλλία στα τέλη του Μαΐου.

Όπως καταλαβαίνουμε όλοι υπάρχει αρκετή πίεση χρόνου για να προλάβουμε διάφορα, μιας και είναι γνωστό ότι γίνεται μια προσπάθεια να βγάλουμε νέα προϊόντα και είμαστε στην έρευνα για τα προϊόντα αυτά, που είναι φυσικά καθαριστικά.

Είναι το δεύτερο βήμα που είχαμε αναφέρει πως θα περάσουμε για να μπορέσουμε να κρατηθούμε στο διάστημα της νομιμοποίησης και μέχρι να προκύψει χρηματοδότηση, αλλά και στη συνέχεια να κρατήσουμε την παραγωγή αυτή στο 15% του συνολικού όγκου. 

Για την επαφή με τον κόσμο και το κίνημα, και όπως έχουμε ανακοινώσει και μπροστά στον υφυπουργό, εμείς δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο, είμαστε έτοιμοι να βγάλουμε παραγωγή, και πως αν μας σπρώξει μέσα στην λάσπη (παρανομία) και πέσουμε μέσα μια φορά, μετά θα τσαλαβουτάμε μέσα!!

Αυτό που ζητάμε από το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης είναι η πολιτική πίεση και η εμπορική δικτύωση ώστε να γίνει δυνατή η παρουσία μας.

Σε αυτήν την κρίσιμη καμπή του αγώνα μας θα κριθεί και το μέλλον της ύπαρξης μας.
Αλλά πρέπει να πούμε πως δεν ευχόμαστε αλλά υποσχόμαστε πως θα παλέψουμε με κάθε μέσο που μας μένει για να κερδίσουμε τον αγώνα αυτόν και είμαστε αισιόδοξοι, πως όχι μόνο για την ΒΙΟ. ΜΕ. αλλά για το μέλλον όλης της εργατικής τάξης αξίζει ο αγώνας αυτός και θα δοθεί μέχρι τέλους.

Αγωνιστικά οι εργαζόμενοι του συνεργατικού εργοστασίου της ΒΙΟ.ΜΕ.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα.
Με την πρόταση του υπουργείου, το εργοστάσιο θα είναι στα χέρια των εργαζόμενων ή όχι;

Unknown είπε...

Όχι ακριβώς, το υπουργείο προτείνει τη χρήση του από τους εργαζόμενους

Ανώνυμος είπε...

Άτομο που (δηλώνει ότι) ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο, και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη, μου είπε ότι έμαθε από πρώην συμετέχοντα στο σωματείο της ΒΙΟΜΕ ότι με αυτό το εγχείρημα το σωματείο θα πληρώσει τα χρέη της μητρικής εταιρίας. Αληθεύει;

Unknown είπε...

Δεν ισχύει τίποτα. Ας είμαστε προσεκτικοί και να μην παραπληροφορούμε. Υπεύθυνη ενημέρωση γίνεται από το σωματείο εργαζομένων και από τις δύο (Θεσσαλονίκης και Αθήνας) πρωτοβουλίες αλληλεγγύης.

Ανώνυμος είπε...

Και αυτό καλύπτει τους εργαζόμενους στη ΒΙΟ.ΜΕ.;

Unknown είπε...

Δεν λέει η ανακοίνωση ότι τους καλύπτει. Λέει ότι επιμένουν σε αυτά που ζητάνε και ότι θα τα κάνουν πράξη έτσι κι αλλιώς.