Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΕΡΤ: Την κλείνει η κυβέρνηση, να την πάρουν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι και η κοινωνία

Η αναγγελία του κλεισίματος της ΕΡΤ δεν μας βρήκε απροετοίμαστους. Το αυταρχικό κράτος εξαπολύει εδώ και καιρό την επίθεση του σε όλο και πιο διευρυμένα κομμάτια του κόσμου της εργασίας και της κοινωνίας. Ο εξοργιστικός παραλογισμός της εξαγγελίας του κλεισίματος από το στόμα του διορισμένου δικοικητή της, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την "ανακάλυψη" 1600 μπουκαλιών στη βίλα Αμαλία, και από την επίταξη των εργαζομένων στο μετρό, τα λιμάνια και την εκπαίδευση το τελευταίο διάστημα, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή προσπάθεια καταστολής όλων των μέσων εναλλακτικής ενημέρωσης και των φωνών αμφισβήτησης. Έρχεται μόνο να μας φέρει αντιμέτωπους με το αδιανόητο.

Η φίμωση εκατοντάδων παραγωγών και δημοσιογράφων και η απόλυση χιλιάδων τεχνικών, με γελοία επιχειρήματα περί «τεμπέληδων» δημοσίων υπαλλήλων και «σπάταλων δημοσίων οργανισμών» δεν πείθει κανένα. Η προσπάθεια να βγεί αλώβητος όλος ο συρφετός των κομματικοκρατούμενων διοικήσεων, που χρησιμοποίησαν την ΕΡΤ όλα αυτά τα χρόνια ως κομματικό και κρατικό φερέφωνο, μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι η κυβέρνηση, αυτή η ακροδεξιά ομήγυρη, βρήκε σύμμαχο σε αυτή την προσπάθεια τη νεοναζιστική συμμορία.


Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους και στις εργαζόμενες της ΕΡΤ και στον αγώνα τους να μην σιωπήσει. Στηρίζουμε την κατάληψη του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής και τις καταλήψεις σε όλες τις πόλεις της χώρας και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στους εργαζομένους.


Συμμετέχουμε στον αγώνα για μια δημόσια (ούτε κρατική, ούτε ιδιωτική) και ελεύθερη ΕΡΤ, στα χέρια των εργαζομένων και υπό κοινωνικό έλεγχο. Για μια δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση στην οποία η διαχείριση και ο έλεγχος θα γίνεται με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, αναδεικνύοντας τον κοινωνικό χαρακτήρα που η πληροφόρηση και η ψυχαγωγία μπορεί να έχει. Επιδιώκουμε όχι την «αξιοποίηση» αλλά την ελεύθερη πρόσβαση στο αρχείο της, κομμάτι της νεότερης ιστορίας μας, για όλους και όλες.

Η προσπάθεια φίμωσης της ΕΡΤ, έρχεται να σβήσει και την τελευταία αυταπάτη.

Όπως είπαν και οι εργαζόμενοι στη ΒΙΟΜΕ, αν δεν μπορείτε εσείς, μπορούμε εμείς!Κατάληψη - Αυτοδιαχείριση - Αυτοοργάνωση


Συλλογικότητα της εργατικής εφημερίδας Δράση

1 σχόλιο:

OMADEON είπε...

Ω ναι, και επιπλέον...

ΜΗ διανοηθεί κανείς να υπογράφει "αιτήσεις" από την AVAAZ.org "για να ξανα-λειτουργήσει η ΕΡΤ".

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ, και ΔΕΝ (μας) συμφέρει κάτι τέτοιο... ΟΣΟ κυβερνά ο Σαμαράς (τουλάχιστον).

Πρέπει να εξωθηθεί να ΜΗΝ κάνει πίσω, έτσι ώστε να... πέσει. Αλλοιώς πάει, χάθηκε η ευκαιρία.

Οπότε, ναι, ΚΑΜΜΙΑ επαναλειτουργία της ΕΡΤ χωρίς αυτο-διαχείριση ΟΠΩΣ την περιγράφετε ΕΔΩ.