Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΦΕΒ: 10.00 π.μ. ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ (Λουκάρεως) ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, 18.00 ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ (Πνευματικό Κέντρο – Ακαδημίας) ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ-ΤΡΙΩΝ

Μετά την πρωτοφανή επίδειξη κρατικού αυταρχισμού και την ενεργοποίηση ενός οργανωμένου μηχανισμού διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και τρομοκράτησης της κοινωνίας, οι 300 αγωνιζόμενοι απεργοί πείνας μετανάστες συνεχίζουν για 8η ημέρα την απεργία πείνας, με αξιοπρέπεια και αποφασιστικότητα, παρά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν στο κτίριο της Ηπείρου και Πατησίων.

Μετά την απόφαση άρσης του πανεπιστημιακού ασύλου και την κολοσιαία αστυνομική επιχείρηση για την εισβολή στη Νομική σχολή, μετά τις υπουργικές απειλές προς τους απεργούς για απελάσεις και προς το κίνημα αλληλεγγύης για διώξεις, η κυβέρνηση εντείνει την επίθεση αποδεικνύοντας ότι ο ρατσισμός και η καταστολή αποτελούν την ουσία της πολιτικής της.

Τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, 4 μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στην Απεργία Πείνας των 300 Μεταναστών, οι Νίκος Γιαννόπουλος, Ρούσα Μαρκάκη, Φώτης Μπομπολάκης και Μάρκος Χατζησάββας, κλήθηκαν να καταθέσουν στον εισαγγελέα ως ύποπτοι για τις κατηγορίες της «παράνομης διακίνησης λαθρομεταναστών», της «διατάραξης οικιακής ειρήνης» και της «φθοράς ξένης ιδιοκτησίας». Παράλληλα, το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την κατάργηση της νομοθετικής ρύθμισης με την οποία είχαν νομιμοποιηθεί 15 απεργοί πείνας στα Χανιά το 2008, θέλοντας να δώσει μήνυμα πυγμής και αδιαλλαξίας. Αποκρουστική καταστολή, χυδαίος ρατσισμός και, πάνω απ’ όλα, μαφιόζικος εκβιασμός.

Η πρωτοβουλία αλληλεγγύης δηλώνει ότι όλες και όλοι είμαστε «διακινητές» της αγωνιστικής αξιοπρέπειας των μεταναστών, της ανθρωπιάς και της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Θα λάβουν την απάντηση που τους αξίζει!

Καλούμε όλους και όλες την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου στις 10.00 π.μ. σε συγκέντρωση ενάντια στην ποινικοποίηση της αλληλεγγύης στο Εφετείο (Λουκάρεως και Λ. Αλεξάνδρας), όπου οι 4 κληθέντες θα παρουσιαστούν και θα προβούν σε δηλώσεις.

Την ίδια ημέρα, Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου, 18.00 το απόγευμα, στη Νομική (Πνευματικό Κέντρο - Ακαδημίας) καλούμε σε διαδήλωση για τη Νομιμοποίηση όλων των Μεταναστών και την Αλληλεγγύη στους 300 απεργούς πείνας.

Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών!
Κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος!
Αγώνας μέχρι τη νίκη!

                                                         Αθήνα, 1η Φεβρουαρίου (8η ημέρα απεργίας πείνας)

           Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Απεργία Πείνας των 300 Μεταναστών Εργατών

Δεν υπάρχουν σχόλια: