Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Πρόταση για διοργάνωση Φεστιβάλ Αλληλέγγυας Οικονομίας και Συνεργατικής Εργασίας


Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να αναδύονται και να αναπτύσσονται όλο και περισσότερες ομάδες και δίκτυα αλληλέγγυας, μη εγχρήματης, ανταλλακτικής οικονομίας σε όλη την Ελλάδα αλλά και κολεκτίβες εργασίας. Η δράση και η συμμετοχή σ’ αυτά αποδεικνύει σε όλους μας ότι ένας άλλος κόσμος είναι όχι απλά εφικτός αλλά υπαρκτός.

Ένας κόσμος όπου οι νόμοι της αγοράς και το υπάρχον οικονομικό σύστημα της εκμετάλλευσης της ανθρώπινης εργασίας για το κέρδος καταρρέουν και όπου οι ανθρώπινες σχέσεις επανοηματοδοτούνται. Η εξαθλίωση και η περιθωριοποίηση που μας επιβάλλονται, στο όνομα της κρίσης, αντιμετωπίζονται μέσα από τη συλλογική δημιουργία και την αλληλεγγύη.

Σε πολλούς από εμάς που συμμετέχουμε σε ομάδες και δίκτυα αλληλέγγυας οικονομίας έχει γεννηθεί η ιδέα πραγματοποίησης ενός Φεστιβάλ Αλληλέγγυας Οικονομίας.

Το Φεστιβάλ σκεφτόμαστε να πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο (τέλη Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη) και να είναι διήμερο.
Για το χώρο πραγματοποίησής του, έχουμε προτείνει τους εξής:
-Πάρκο Ακαδημία Πλάτωνος
-Ελληνικό
-Γεωπονική

Θα θέλαμε το Φεστιβάλ να αποτελέσει σημείο συνάντησης, ανταλλαγής απόψεων και επικοινωνίας τόσο μεταξύ μας όσο και με την υπόλοιπη κοινωνία και να να προβάλει τα εξής θέματα:

-Αλληλέγγυα Οικονομία
-Κολεκτίβες εργασίας
-Αποκέντρωση στην παραγωγή
-Δίκαιο Εμπόριο
-Οικοκαλλιέργειες

Στην πρώτη συνάντηση που έγινε την προηγούμενη Τρίτη στο Παγκάκι βρεθήκαμε άτομα από το δίκτυο Φασούλι, το καφενείο της Ακαδημίας Πλάτωνος, την εφημερίδα Δράση και την Τράπεζα Χρόνου.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα δίκτυα και ομάδες Αλληλέγγυας Οικονομίας προκειμένου να συζητήσουμε τη δυνατότητα να οργανώσουμε μαζί ένα τέτοιο Φεστιβάλ.

Σας καλούμε στη συνάντηση που θα γίνει την Τρίτη 3/7, στις 8 το βράδυ, στο «Συνεργατικό Καφενείο», στην Ακαδημία Πλάτωνος (Μοναστηρίου 140 και Τηλεφάνους).

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολυ καλη κινηση. δεν μπορουμε να παρεβρεθουμε λογω εργασιας εκτος πολης, αλλα ειμαστε θετικοι ως ομάδα και δίκτυο να συμμετεχουμε. Ευχαριστουμε.

Ομάδα ΑΓΡΟναύτες

http://agronaftes.blogspot.gr/

ΝΙΚΟ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟ είπε...

Εξαιρετικά καλή ιδέα!
Αν μπορέσουμε θα έρθουμε για να συζητήσουμε πιθανές κοινές προσπάθειες και κινήσεις για εκείνη τη περίοδο

todendro.blogspot.gr

Πάνος Τότσικας είπε...

Συμφωνώ. Θα μπορούσε το Φεστιβάλ να γίνει στο Ελληνικό, τέλη Σεπτέμβρη,με την συμμετοχή του "Αυτοδιαχειριζόμενου Αγρού"

Γεωργιλάς Αθανάσιος είπε...

Παρακαλώ κρατήστε μας ενήμερους για κάθε σας κίνηση στο info@micropratirio.gr. Αν και από Θεσσαλονίκη ίσως μπορέσουμε να βρεθούμε και εμείς ως δομή συνεταιρισμού.

http://www.micropratirio.gr/