Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Συντονισμός ενάντια στα κλεισίματα και τις απολύσεις: Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε

Ψήφισμα - κάλεσμα της συνδικαλιστικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΑ την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου.

Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες των διαδηλωτών που γέμισαν τους δρόμους της Αθήνας στην κινητοποίηση της Πέμπτης 14 Νοέμβρη. Βρεθήκαμε μαζί και διαδηλώσαμε εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, απεργοί εδώ και δέκα εβδομάδες του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πολυτεχνείου καθώς και άλλων ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες, εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία, τους δήμους, το δημόσιο, τα ΜΜΕ και φοιτητικοί σύλλογοι. Δώσαμε όλοι μαζί ένα ηχηρό μήνυμα ότι ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ συντονισμένα τους αγώνες μας για να μην περάσουν το μαύρο στην ΕΡΤ και οι χιλιάδες απολύσεις – διαθεσιμότητες.


Μετά την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης, πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη του Συντονισμού για να συζητήσει και να οργανώσει τα επόμενα βήματα, μια που φάνηκε με τον πιο καθαρό τρόπο, ότι οι εργαζόμενοι μπορούμε να συντονιζόμαστε από τη βάση, να παίρνουμε πρωτοβουλίες, να οργανώνουμε αγώνες και να αναγκάζουμε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες να τις στηρίξουν.

Στη συζήτηση αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά η ανάγκη κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων σε μια απεργία διαρκείας, η σημασία της αλληλεγγύης στον αγώνα που δίνουν οι κλάδοι που συνεχίζουν την σύγκρουση για να μην περάσουν οι μνημονιακές πολιτικές και η ανάγκη για στήριξη της περιφρούρησης του ραδιομεγάρου και του αγώνα των εργαζόμενων στα πανεπιστήμια.

Αναδείχθηκε η ανάγκη να απλωθεί το κύμα σύγκρουσης με τις διαθεσιμότητες σε όλους τους χώρους του δημοσίου που αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα. Για να κερδίσουμε τώρα τις μάχες, αλλά και να αποτρέψουμε το νέο κύμα 12.000 διαθεσιμοτήτων – απολύσεων, που προετοιμάζουν κυβέρνηση και τρόικα για τον Δεκέμβριο. Από όλους τους ομιλητές αναδείχθηκε η ανάγκη κλιμάκωσης του απεργιακού μετώπου στο πλευρό των αγωνιζόμενων κλάδων.

Καταγγέλθηκαν οι διαρροές της κυβέρνησης, για επιστράτευση του διοικητικού προσωπικού των ΑΕΙ αν συνεχίσουν την απεργία τους. Πρόκειται για μια ακόμη προσπάθεια καταστολής των αγώνων παρόμοια με την απαράδεκτα συνεχιζόμενη επιστράτευση των εργαζόμενων του ΜΕΤΡΟ εδώ και 11 μήνες, με την εισβολή των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο, με τις απειλές για εισβολή στο ΕΜΠ αν εκπέμψει η ΕΡΤ από τον χώρο του Πολυτεχνείου. Ο πανικός μιας κυβέρνησης που προσπαθεί με την καταστολή να σταματήσει τους αγώνες μας είναι φανερός. Θα κλιμακώσουμε τους αγώνες και τη δράση μας και δεν θα περάσει.
Στο τέλος της σύσκεψης εκφράστηκε ομόθυμα η διάθεση για:

• Ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους της WIND & VODAFONE από κάθε σωματείο και φοιτητικό σύλλογο που συμμετέχει στο συντονισμό.

• Συμμετοχή στην εκδήλωση εργαζομένων που γίνεται το Σάββατο 16 Νοέμβρη στο Πολυτεχνείο.

• Μαζική συμμετοχή όλων στην πορεία για τα 40 χρόνια του Πολυτεχνείου. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην πορεία της Κυριακής 17/11 με προσυγκέντρωση στις 2μμ στην πλ. Κλαυθμώνος. Καλούμε τους εργαζόμενους να βρεθούμε μετά την πορεία στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

• Καλούμε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζόμενων στην ΕΡΤ την Τρίτη 19 Νοεμβρίου στις 7μμ στην Αγ. Παρασκευή. Για να στείλουμε το μήνυμα σε κυβέρνηση και τρόικα ότι το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ανήκει στο λαό και τους εργαζόμενους και όχι στην αστυνομία.

• Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, ημέρα δράσης σε όλους τους χώρους του δημοσίου. Με καταλήψεις γραφείων, συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις και με τη συμμετοχή σε αυτές τις δράσεις εργαζόμενων από τα πανεπιστήμια και την ΕΡΤ να ξεσηκώσουμε όλους τους χώρους δουλειάς. Να αναδείξουμε την ανάγκη του κοινού απεργιακού αγώνα όλων μαζί για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση και την πολιτική της.

• Προτείνουμε σε όλα τα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να προχωρήσουμε την Πέμπτη 21 Νοέμβρη στην πραγματοποίηση νέας απεργιακής κινητοποίησης, με όποιο τρόπο μπορέσει το κάθε σωματείο, και απεργιακής συγκέντρωσης την ίδια μέρα στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Καλούμε όλες τις ομοσπονδίες και τα σωματεία να προχωρήσουν απεργιακά εκείνη την ημέρα. Απαιτούμε από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ την προκήρυξη γενικής πανεργατικής απεργίας.

• Απεργιακή στήριξη της κινητοποίησης των νοσοκομείων την Παρασκευή 29 Νοέμβρη, ημέρα απεργίας της ΟΕΝΓΕ και πανελλαδικής κινητοποίησης των νοσοκομείων της επαρχίας που οδηγούνται σε κλείσιμο και απεργιακή συγκέντρωση την ίδια μέρα στις 11 το πρωί στο Υπουργείο Υγείας με όποιον τρόπο μπορέσει το κάθε σωματείο.

• Καλούμε σε νέα σύσκεψη του Συντονισμού όλα τα σωματεία, τις επιτροπές αγώνα και αγωνιστές από τους χώρους την Παρασκευή 22 Νοέμβρη στις 6μμ στα Προπύλαια. Στη σύσκεψη θα γίνει και συγκρότηση ανοιχτής επιτροπής για την οργάνωση πανελλαδικής συνάντησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: