Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Μαζική δυναμική συγκέντρωση της Επιτροπής αλληλεγγύης στους απολυμένους καθηγητές από τα φροντιστήρια «Ανέλιξη»

Τετάρτη 10 Ιούλη: μαζική δυναμική συγκέντρωση της Επιτροπής αλληλεγγύης στους απολυμένους καθηγητές από τα φροντιστήρια «Ανέλιξη», έξω από το χώρο των φροντιστηρίων, με αίτημα την επαναπρόσληψή τους και την καταβολή των δεδουλευμένων από την εργοδοσία. Η κινητοποίηση οργανώθηκε χωρίς αφισοκόλληση και δημοσιοποιημένο κάλεσμα. Αρχικά, στις 8.30 το πρωί, έγινε παρέμβαση στο φροντιστήριο στην οδό Φαρμακίδου 2, στην Κάτω Ηλιούπολη και στη συνέχεια, με πορεία μέσα από τη γειτονιά, στο άλλο φροντιστήριο στη Γράμμου 24, στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης. Η αλληλεγγύη στους απολυμένους καθηγητές που υπερασπίστηκαν τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας αντιμετωπίστηκε από τους εργοδότες των φροντιστηρίων «Ανέλιξη», Α.Τσαρπαλή-Γ.Πρέσβη, με αρνητική στάση, καθώς αρνήθηκαν οποιαδήποτε συζήτηση, ενώ κάλεσαν την αστυνομία, δύο φορές, για να μηνύσουν τους αλληλέγγυους.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν δεκάδες εργαζόμενοι και άνεργοι, μαθήτριες και μαθητές που ήρθαν να υπερασπιστούν τους δασκάλους τους, μέλη του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου, του Σωματείου Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου, του Σωματείου εργαζομένων στη Wind, του Σωματείου Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών, του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, του Συλλόγου Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών, της Ενωτικής Πρωτοβουλίας του σωματείου ιδιωτικής εκπαίδευσης «Βύρωνας», της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Ηλιούπολης, της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Καισαριανής, της Συνέλευσης για δράσεις ενάντια στα χαράτσια Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου-Ζωγράφου, του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου Βίλα Ζωγράφου, της ανοιχτής συνέλευσης Αγ. Δημητρίου, της συλλογικότητα άνεργοι και άνεργες από τις γειτονιές της Αθήνας, της εφημερίδας Δράση. Τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν: «Ένεκα Παιδείας-Ανέλιξη-Πυξοίδα/ ο αγώνας είναι η μόνη μας ασπίδα», «η αλληλεγγύη η συναδελφική στα αφεντικά φέρνει ταραχή», «για τα αφεντικά είναι νόμος της φύσης, πρώτα το ξεζούμισμα μετά οι απολύσεις», «εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά/ χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά», «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη/ του απεργού, του άνεργου και του μετανάστη», «αν δεν αντισταθούμε σε όλες τις γειτονιές οι απολυμένοι θα κάνουνε ουρές»…

Μελανό σημείο της μαζικής κινητοποίησης και της αλληλεγγύης που εκδηλώθηκε μες στις γειτονιές της Ηλιούπολης ήταν η στάση του δημοτικού συμβούλου Ηλιούπολης της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΠΑΜΕ, Π. Μαργαρώνη, ο οποίος δεν προσήλθε στο χώρο εργασίας, για να σταθεί αλληλέγγυος, αλλά επιτέθηκε, μπροστά στα αφεντικά, στον απολυμένο συνάδελφο Σταμάτη Κρητικό με τη απειλή: «με σένα θα τα πούμε αργότερα». Υπενθυμίζουμε ότι κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 2012-2013 διαχώρισε τη στάση του, καθώς δεν συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων και είναι ο μόνος από τη Γενική Συνέλευση που λειτουργούσε πριν τον Ιούνιο του 2012, ο οποίος δεν έχει απολυθεί.

Η Επιτροπή αλληλεγγύης στους απολυμένους καθηγητές από τα φροντιστήρια «Ανέλιξη» καλεί όλους, εργαζομένους, ανέργους, γονείς, μαθητές, συναδέλφους, συλλογικότητες να στείλουν email με κείμενα αλληλεγγύης στα φροντιστήρια «Ανέλιξη» (aneliji@otenet.gr, anelixi2@hotmail.gr) και να συνεχίσουν να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις:
Δευτέρα 15 Ιούλη στις 19.00, στην πλατεία Φλέμινγκ στην Ηλιούπολη: εκδήλωση-συζήτηση με θέμα την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και τον αγώνα των απολυμένων από τα φροντιστήρια «Ανέλιξη» μπροστά στον εκβιασμό της ανεργίας και τον κοινωνικό κανιβαλισμό.
Τετάρτη 17 Ιούλη 8.30 το πρωί, στην πλατεία 25ης Μαρτίου, Φαρμακίδου 2 στην Ηλιούπολη: συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τα φροντιστήρια «Ανέλιξη». 

Επιτροπή αλληλεγγύης στους απολυμένους καθηγητές από τα φροντιστήρια «Ανέλιξη»

Δεν υπάρχουν σχόλια: