Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Νίκη του αντιφασιστικού κινήματος στην Καλαμάτα

(Από μέλη της συνέλευσης που δημιουργήθηκε για να συζητήσει και να οργανώσει τη συμμετοχή στην πορεία της Καλαμάτας)


Η Χρυσή Αυγή στη Καλαμάτα υπέστη μια τεραστίων διαστάσεων και με μεγάλη σημασία ήττα. Οι φασίστες επεδίωκαν να εξορμήσουν σε μια μεγάλη πόλη, «κάστρο» υποτίθεται της δεξιάς και να ηγεμονεύσουν. Να στρατολογήσουν πιτσιρικάδες, να τρομοκρατήσουν τους αντιφασίστες και τις αντιφασίστριες, να θέσουν τις βάσεις για τη δημιουργία δολοφονικών ταγμάτων εφόδου. 

ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ
Ακόμη περισσότερο αποδείχτηκε πως παρόλα τα εκλογικά τους ποσοστά εξακολουθούν να βρίσκονται στα μεγέθη μιας συμμορίτικης ομάδας θρασύδειλων. Ούτε 50 από δαύτους δε μαζεύτηκαν για να περιφρουρήσουν τα γραφεία τους, ενώ ακόμη και με τη προστασία της αστυνομίας έμειναν κλειδαμπαρωμένοι εκεί μέσα από το ΦΟΒΟ των χιλιάδων αντιφασιστών και αντιφασιστριών που διαδήλωναν στα 200 μέτρα!

ΝΑ ΤΡΕΜΟΥΝ…
Είναι προφανές πως η ακύρωση του φασιστοφεστιβάλ από τη περιφέρεια δεν έγινε παρά έπειτα από κυβερνητική εντολή. Το κράτος τους έκανε τη χάρη να τους το ακυρώσει για να μην εξαναγκαστούν να το ακυρώσουν μόνοι τους τη τελευταία στιγμή και επιπλέον για να μπορούν να δικαιολογήσουν στα μέλη τους την αδυναμία τους. Ξέρανε καλά πως το αντιφασιστικό κίνημα θα κέρδιζε αυτή τη μάχη ακόμη κι αν επιβαλλόταν μια ολομέτωπη σύγκρουση!

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ…
Στη περίπτωση της Καλαμάτας συναντήθηκαν ο συντονισμός και η διάθεση για τη μέγιστη δυνατή συμπόρευση στο δρόμο με τον μαχητικό αντιφασισμό και τη βεβαιότητα της νίκης. Η νύχτα του Σαββάτου ήταν μαγική γιατί το αντιφασιστικό κίνημα αναδύθηκε σε όλη του τη πανσπερμία αναδεικνύοντας παράλληλα τα πιο θετικά και ριζοσπαστικά του στοιχεία. Μαζικότητα, υποδειγματική περιφρούρηση, παλμός.

ΔΥΝΑΜΗ…
Η επιτυχία της Καλαμάτας αφήνει σημαντικές παρακαταθήκες για τις μάχες που δίνουμε και για εκείνες που έρχονται. Για κάθε σχολείο, για κάθε γειτονιά, οι φασίστες το ένιωσαν καλά. Στον αγώνα που δίνουμε είμαστε πολλοί και πολλές, είμαστε πανίσχυροι.

ΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΥΚΝΩΝΟΥΝ…

ΥΓ. Εννοείται πως επαγρυπνούμε. Καμιά φασιστοφιέστα ποτέ και πουθενά.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όχι σκουπίδια, όχι φασίστες, όχι χρυσά αυγά σε θάλασσες και ακτές. Για να μπορούμε να χαιρόμαστε καθαρές θάλασσες και στεριές όλα τα καλοκαίρια