Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Ο αγώνας στα φροντιστήρια «ΑΝΕΛΙΞΗ» συνεχίζεται μέχρι τη νίκη

Να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι

Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα που οφείλει η εργοδοσία

Οι μαζικές δυναμικές κινητοποιήσεις σωματείων, εργατικών και τοπικών συλλογικοτήτων, εργαζομένων, ανέργων, μαθητών, έξω από τα φροντιστήρια «Ανέλιξη» έκαναν σαφές προς όλους ότι αυτή η υπόθεση εργοδοτικής αυθαιρεσίας και επίθεσης στα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων δεν θα περάσει.

Η προσφυγή της εργοδοσίας στην αστυνομία για “προστασία” από τις κινητοποιήσεις και η προσπάθεια να εμφανίσει ως “απόφαση γενικής συνέλευσης των εργαζομένων” μια κατάπτυστη ανακοίνωση ταύτισης με τα συμφέροντα των αφεντικών – μνημείο εργοδοτικού συνδικαλισμού, αποδεικνύουν ότι οι απολύσεις, όπως είχαμε πει από την αρχή, αποτελούν μέσο γενικότερης επίθεσης στον κλάδο των εργαζομένων στα φροντιστήρια και στον ΣΕΦΚ.

Η εργοδοσία, με τη στήριξη κάποιων “προθύμων” της υποταγής στη νέα «νομιμότητα», επιχειρεί όχι μόνο να απαλλαγεί από τους “ενοχλητικούς” εργαζομένους που όλα αυτά τα χρόνια είχαν καταφέρει με την αγωνιστική τους δράση να εδραιώσουν τα εργατικά δικαιώματα και την παρουσία του σωματείου στο φροντιστήριο, αλλά να δράσει “πιλοτικά” για ολόκληρο τον κλάδο ξεχερσώνοντας το εργασιακό τοπίο από τον “αναχρονισμό” των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Ωστόσο, όπως θα έχει ήδη διαπιστώσει, δεν αρκεί ο ούριος άνεμος στα πανιά της από τη γενικότερη πολιτική λεηλασίας των εργατικών δικαιωμάτων που σαρώνει αυτή τη στιγμή όλους τους κλάδους των εργαζομένων. Η μαχητική αντίσταση των ίδιων των εργαζομένων και η αποφασιστική αλληλεγγύη όλων όσoι πλήττονται από αυτήν την κατάσταση μπορεί να την ανακόψει. Ήδη η πίεση της αγωνιστικής αντίδρασης που υπήρξε οδήγησε στο να οριστεί τελικά τριμερής συνάντηση απολυμένων, εργοδοτών και πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας.

Η Επιτροπή αλληλεγγύης στους απολυμένους καθηγητές από τα φροντιστήρια «Ανέλιξη» καλεί όλους, εργαζομένους, ανέργους, γονείς, μαθητές, συναδέλφους, συλλογικότητες σε συγκέντρωση στήριξης και αλληλεγγύης τη Δευτέρα 29 Ιουλίου, 13:00, στο Υπουργείο Εργασίας (Πειραιώς 40).

Κανένας εργαζόμενος δεν “περισσεύει”,
κανένας απολυμένος δεν θα μείνει μόνος του!

Αν δεν αντισταθούμε σε όλες τις γειτονιές
οι απολυμένοι θα κάνουνε ουρές…

Επιτροπή αλληλεγγύης στους απολυμένους καθηγητές
από τα φροντιστήρια «Ανέλιξη»

Δεν υπάρχουν σχόλια: